Μέχρι τα 22 του δεν είχε ονειρευτεί καν να γίνει ηθοποιός αλλά πρωταθλητής πάλης. Η μόνη επαφή με την τέχνη ήταν τα μαθήματα κλασικής και μπλουζ κιθάρας που έκανε στο Ωδείο Λάρισας. Μετά το Λύκειο μάλιστα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μόνο στο τέλος των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Τέχνη» του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ιασμος» – από το 1996 μέχρι το 2000 στο θέατρο των «Αλλαγών». Η διαδρομή του στον χώρο του θεάματος ξεκίνησε από τις τηλεοπτικές σειρές «Είσαι το ταίρι μου», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Ενας μήνας και κάτι» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Αυτή ήταν η αρχή με την οποία όπως έχει πει ο ίδιος, «η επιτυχία άλλαξε πολλά πράγματα, κυρίως σε μηδενικά. Μπήκαν πολλά μηδενικά στο κασέ. Είθισται στην Ελλάδα, όταν δουλεύεις στην αρχή, καμιά φορά να “πληρώνεις” και αν κάνεις επιτυχία, μετά αρχίζουν και σε πληρώνουν… Στο “Εραστής δυτικών προαστίων” ήταν τέσσερις-πέντε φορές πάνω από την προηγούμενη δουλειά μου». Η συνέχεια γράφτηκε και με ένα διάλειμμα εκτός της εγχώριας σόου μπιζ, καθώς συμμετείχε στην αμερικανικής παραγωγής ταινία «My life in ruins», στο πλευρό της Νία Βαρντάλος, στο «A green story», στη γερμανική σειρά «Degler» κ.α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις ευρωεκλογές του 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πέμπτη θέση από τις έξι του κόμματος. Ο ίδιος τότε ομολόγησε ότι συζητούσε με τη ΝΔ, συζητούσε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατέληξε στον δεύτερο, επειδή δεν δέχτηκε πρόταση από την πρώτη. Κάποιοι αργότερα εξέφρασαν ενστάσεις όταν συμμετείχε στο τηλεοπτικό «Your Face Sounds Familiar» το 2020, εξηγώντας στις συνεντεύξεις του ότι «δεν είχα καμία ενόχληση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Το… #ΜeΤoo

Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε πάρει θέση αρκετές φορές για το κίνημα #ΜeΤoo. Κρατώντας πλακάτ με σύνθημα «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου» (φωτογραφία), πρωταγωνίστησε τον Νοέμβριο του 2020 σε καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας εναντίον των γυναικών. Είχε προτείνει, εξάλλου, στο Ευρωκοινοβούλιο «να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένας σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες».