Και το φιάσκο συνεχίζεται. Ακόμη να αποφασίσουν στην ΕΠΟ για την έδρα του τελικού. Κι όμως, οι μέρες περνούν και στον ορίζοντα έχουμε μια άνευ προηγουμένου διαμάχη ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οι κωμικές αποφάσεις του προέδρου, τα όσα είπε και δεν έγιναν και τα όσα γίνονται αλλά δεν τα λέει, δημιουργούν έναν αληθινό τραγέλαφο! Αλήθεια, γνωρίζει κάτι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ;

Ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, έχει οδηγήσει επί των ημερών του την Ομοσπονδία σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό. Υπερβολικό αυτό; Κάθε άλλο. Το διοικητικό συμβούλιο ψηφίζει Λευκωσία γιατί αυτός το ήθελε! Αλλά με την απόφαση αυτή, διαπιστώνεται από όλους πως δεν υπάρχει άδεια από την κυπριακή αστυνομία. Νωρίτερα, με στόμφο ο λαλίστατος κ. Μπαλτάκος είχε αναγγείλει πως ο τελικός θα διεξαχθεί είτε στην Αγγλία και στο γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας είτε στην Αυστραλία. Τελικά, μάλλον πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που αποφύγαμε το… φεγγάρι! Εδώ, χρειάζεται να αναφερθεί το ακόλουθο: αν όντως υπήρχε αλληλογραφία με την Αγγλία,  την Αυστραλία, τη Γερμανία ή αλλού, ποιος ο λόγος να μένει κρυφή και να μη γνωστοποιείται τι ζητήθηκε και ποια ήταν η απάντηση;

Σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι ξεκάθαρο πως  ο τελικός πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο, ο  κ. Μπέος αρνείται. Αραγε, έχει αυτό το δικαίωμα; Το αν διεξαχθεί ή όχι ο τελικός στο Πανθεσσαλικό  το αποφασίζει η Αστυνομία. Οπως και πιθανό «κόκκινο φως» μπορεί να ανάψει μόνον η Αστυνομία.

Με δεδομένη την άρνηση για το Πανθεσσαλικό, μένει το ΟΑΚΑ. Από το Μαρούσι ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι χρωστάει λεφτά και η ΕΠΟ. Αλλά από το Πάρκο Γουδή, το αρνούνται! Μύλος, εν ολίγοις. Ποιος όμως το καλοκαίρι του 2022 είπε Πανθεσσαλικό, ΟΑΚΑ ή εξωτερικό; Δεν γνώριζε ο πρόεδρος πως υφίστανται θέματα που ακόμη δεν έχουν λυθεί; Χθες, το ΟΑΚΑ υποστήριξε πως «ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε επιστολή της ΕΠΟ σχετικά με τη δυνατότητα τυχόν διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2023. Η μοναδική επαφή αφορά σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, προς τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριο Βιδάκη, τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2022. Ο κ. Μπαλτάκος, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες, διερευνητικά ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι εργασίες ελέγχου όλων των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, οι οποίες ξεκίνησαν έπειτα από την υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που διενέργησε το ΤΑΙΠΕΔ, θα επέτρεπαν διαθεσιμότητα του Σταδίου περί τα τέλη Μαΐου. Ο κ. Βιδάκης ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Μπαλτάκο για την εκκρεμούσα οφειλή της ΕΠΟ προς το ΟΑΚΑ από τη διεξαγωγή του περσινού τελικού Κυπέλλου, για την εξόφληση της οποίας η Ομοσπονδία δεν έχει μεριμνήσει».

Η ΕΠΟ απάντησε πως ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, ότι όποια αλλαγή γηπέδου απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των δύο ομάδων, ενώ δεν υπάρχει οφειλή προς το ΟΑΚΑ. Υπήρξε όμως και ανταπάντηση του ΟΑΚΑ: «Επί της δηλωθείσας άγνοιας της ΕΠΟ ανακοίνωση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές της που προέκυψαν από τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου 2022, ενημερώνουμε πως ακόμη οφείλονται 46.316,50€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Οι πολωνοί διαιτητές

Υπάρχει, τέλος, το θέμα με τους πολωνούς διαιτητές. Ας μην εξετάσουμε αν ήταν ή όχι μεθυσμένοι που πάντως το τελευταίο δεν προκύπτει από πουθενά. Πού ακριβώς αναφέρεται στον ΚΑΠ ότι απαιτείται η συναίνεση των ομάδων για την αλλαγή τους, εν προκειμένω της ΑΕΚ και του Αρη; Πάει να πει αυτό, πως αν δεν συμφωνούσαν, ο αγώνας δεν θα διεξαγόταν; Μάλλον ο κ. Μπαλτάκος θέλοντας να πείσει πως «κάνει τα πάντα και μετρά», επικοινώνησε με την ΑΕΚ και τον Αρη. Είναι όμως θράσος να προτείνεις Διαμαντόπουλο. Και επίσης έτσι που πάει ο πρόεδρος, με την ταχύτητα και τον δικό του ρυθμό, μπορεί να ξεπεράσει προκατόχους ή άλλους παράγοντες υψηλά ιστάμενους που είδαν ο τελικός Κυπέλλου να διεξάγεται «κεκλεισμένων των θυρών» και όμως να γίνονται επεισόδια.