Ιστορικό βράδυ για τον Απόλλωνα Σμύρνης που θα συμμετάσχει στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό στο πόλο. Η «αμφίβια ταξιαρχία» υποδέχεται απόψε (19.45 – ΕΡΤ3) την ισπανική Τεράσα στο «Σεράφειο» για τον πρώτο τελικό του Challenger Cup θέλοντας να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου και ας είναι το αουτσάιντερ.

«Κοιτάμε το τρόπαιο, το θέλουμε, θα παλέψουμε γι’ αυτό και νομίζω ότι θα είμαστε αντάξιοι της συμμετοχής μας στον τελικό», τόνισε ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Δεληγιάννης. Η Ελλάδα, στο μεταξύ, βρέθηκε και χθες στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος του υγρού στίβου καθώς η χώρα μας με οικοδεσπότες την ΚΟΕ και τον πρόεδρό της (και αντιπρόεδρο της LEN) Κυριάκο Γιαννόπουλο, φιλοξένησε σε λαμπρή εκδήλωση στην Αθήνα την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών και γυναικών, που θα γίνει στη Φουκουόκα, 14-29 Ιουλίου 2023.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις ΗΠΑ, Αυστραλία και Καζακστάν.

Οσον αφορά στην εθνική γυναικών, κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τις Βραζιλία, Ιταλία και Νότια Αφρική. Οι γυναίκες, μάλιστα, φιλοξενούν σήμερα (18.00) την Κίνα στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην πρεμιέρα της 2ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γ.Λ.