Κυανή Ακτή, Ιούνιος 1968. Η νεαρή Κατρίν Ντενέβ βρίσκεται στην παραλία Παμπελόν, κοντά στο Σεν Τροπέ, για τα γυρίσματα της ταινίας «Η υποταγή» (La Chamade) του Αλέν Καβαλιέ, σε διασκευή του μυθιστορήματος της Φρανσουάζ Σαγκάν. Χαρούμενη, τολμηρή και ρομαντική, μια νεαρή γυναίκα με μακριά ξανθά μαλλιά χαμογελά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον της.

Η Κατρίν Ντενέβ μέσα στην αγνότητα, το πάθος, ίσως και την παραβατικότητά της ενσαρκώνει τη μαγεία των ρόλων της που ξεκίνησαν τέσσερα χρόνια πριν από εκείνη τη μέρα στην παραλία του Σεν Τροπέ: είχε λάμψει στην ταινία του Ζακ Ντεμί «Οι ομπρέλες του Χερβούργου», η οποία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 1964.

Την επόμενη χρονιά, η «Αποστροφή» του Ρόμαν Πολάνσκι κέρδισε την Αργυρή Αρκτο στο Βερολίνο. Ακολούθησε «Η ωραία της ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ. Αυτή τη μαγική στιγμή της Ντενέβ «κλείδωσε» η φωτογραφία του Τζακ Γκαροφάλο από τα γυρίσματα της «Υποταγής» και έγινε η επίσημη αφίσα του 76ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η μεγαλύτερη γαλλίδα σταρ δεν σταμάτησε ποτέ να γυρίζει, να επανεφευρίσκει τον εαυτό της, να πειραματίζεται, να τολμά να κάνει αντιφατικές δουλειές ή πρωτόλειες ταινίες. Η Ντενέβ ενσαρκώνει με τον δικό της τρόπο τον πλούτο του κινηματογράφου που θέλει να υπερασπιστεί η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών: ταινίες δημιουργών αλλά και ποιοτικές ταινίες για το ευρύ κοινό.