Σε εποχή Αλέξη Κούγια πέρασε κι επίσημα από χθες ο Ηρακλής. Ο γνωστός ποινικολόγος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από κοινού με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Στράτο Ευγενίου,  και τον Τομ Παπαδόπουλο, ανακοινώνοντας τη συνεργασία τους με στόχο την αναγέννηση του Γηραιού. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τον Κούγια να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μέρα ως μια άκρως ευτυχισμένη μέρα για τον ίδιο, να αναλύει τα σχέδιά του για τον σύλλογο και να βουρκώνει μνημονεύοντας μια στιγμή από το παρελθόν με τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Πέτρο Θεοδωρίδη.

«Ο Ηρακλής μας δεν θα ξαναπτωχεύσει και θα φροντίσουμε όλοι γι’ αυτό. Στην κατηγορία χρειάζεται μπάτζετ περίπου 1,5 εκατομμυρίου με έσοδα 57.000. Ο Ηρακλής θα είναι το πρότυπο λειτουργίας, που θα δουλεύει με καθαρά χρήματα, η ομάδα μας είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε κάνει τη Μίκρα το σημείο αναφορά της πόλης, γιατί αν δεν… καθαρίσεις το σπίτι σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις», ανέφερε ο Κούγιας σχετικά με το πλάνο που έχει στο μυαλό του εκείνος και οι συνεργάτες του για τον Ηρακλή.

Μάλιστα, ο έμπειρος παράγοντας υποσχέθηκε πως θα βοηθηθεί και το τμήμα μπάσκετ που επίσης αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. «Θα βοηθήσουμε και το μπάσκετ του Ηρακλή γιατί είμαστε μία οικογένεια και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Εχουμε να περάσουμε δύσκολα νομικά κομμάτια γι’ αυτό έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα. Θα δείτε μόλις πάρουμε το πρωτάθλημα, τι θα δημιουργήσουμε», ενώ με αφορμή αναφορά του στο Καυτανζόγλειο και τις βελτιώσεις που χρειάζονται, ευχήθηκε να έχουν σύντομα νέα γήπεδα και οι συμπολίτες, ΠΑΟΚ και Αρης.