Ενας νεκρός είναι ο απολογισμός ενός ακόμη ναυαγίου με μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε νωρίς χθες το πρωί στην παραλία Αρφίγκια στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας.

Το νέο αυτό ναυάγιο δείχνει ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα μπορεί να έχουν μειωθεί, όμως το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό παραμένει ένα άλυτο ανθρωπιστικό πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης. Η αύξηση ναυαγίων και ατυχημάτων στη θαλάσσια περιοχή της Πελοποννήσου δείχνει ότι οι μετανάστες αλλά και οι διακινητές χρησιμοποιούν άλλα περάσματα.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους 47 μετανάστες που βρέθηκαν στο Οίτυλο (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, ενώ τέσσερις ανήλικοι και τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για εξετάσεις. Οι υπόλοιποι από τους επιβαίνοντες του σκάφους επρόκειτο να μεταφερθούν στο Γύθειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους με το σκάφος τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια. Βγήκαν δε με ίδιες δυνάμεις στην ξηρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός το πιθανότερο είναι να πέθανε από παθολογικά αίτια κατά τη διάρκεια του πλου και μεταφέρθηκε από τους μετανάστες έξω από το σκάφος.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία. Ακόμη, στην περιοχή επιχειρούσαν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ένα περιπολικό σκάφος και ένα αεροσκάφος του ΛΣ, ενώ έρευνες διεξάγονταν και από ξηράς.