Ο πρώτος από τους μεγάλους που έχασε παίκτη-πυλώνα της ομάδας του την εφετινή σεζόν ήταν ο Παναθηναϊκός. Στα τέλη Οκτωβρίου ο Αϊτόρ στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη ολική ρήξη χιαστού και τέθηκε νοκάουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ισπανός ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο MVP των Πράσινων που είχαν το απόλυτο στη Super League. Παρά το σοκ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε τη λύση και σε έναν μεγάλο βαθμό κάλυψε το κενό του εκ των έσω. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ΑΕΚ να αρχίσει να μετράει απώλειες. Μπορεί να μην έχασε κάποιον ποδοσφαιριστή για τόσο μεγάλο διάστημα, στερήθηκε όμως για σημαντικό κομμάτι της σεζόν των υπηρεσιών παικτών όπως οι Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία και Μοχαμάντι. Για όλα τα προβλήματα που προέκυπταν, ο Αλμέιδα έβρισκε στο τέλος τη λύση, με την περίπτωση του Λιβάι να είναι η πιο δύσκολη από όλες, αφού το κενό του ήταν εμφανές όποιος κι αν κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του, όμως, που ήταν μάλλον αναμενόμενο να συμβεί αυτό.

Και τώρα, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ήρθε το «χτύπημα» με τον Αραούχο. Τον ποδοσφαιριστή που αποτελεί ίσως την προσωποποίηση του τρόπου παιχνιδιού του Αλμέιδα. Του σημείου αναφοράς της εφετινής ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή είναι ο αρχηγός της. Η ζημιά που υπέστη ο Αραούχο, λόγω του χρονικού σημείου που συνέβη, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τον προπονητή του. Πλέον δεν υπάρχουν βατά ματς, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους που μπορούν να διορθωθούν στο επόμενο παιχνίδι. Το κάλο λάθος, ο κάθε βαθμός, ακόμα και το κάθε γκολ που δέχεται ή πετυχαίνει μία ομάδα, μπορεί να αποβεί καθοριστικό στο τέλος.

Ο Αλμέιδα λοιπόν καλείται εν μέσω συνεχόμενων ντέρμπι και «τελικών» να βρει τον ιδανικό αντι-Αραούχο. Ο Τσούμπερ φαίνεται πως κουμπώνει καλύτερα από όλους για τον ρόλο αυτό. Ο Πινέδα θα μπορούσε να είναι επίσης μία λύση, όπως και ο Μάνταλος. Μέχρι τώρα όμως και τον Τσούμπερ αλλά και όποιον άλλο κλήθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο, τους είδαμε κατά κύριο λόγο να το κάνουν περιστασιακά. Σε σερί παιχνίδια, θα μπορέσει ο Τσούμπερ ή ο όποιος Τσούμπερ να ανταποκριθεί; Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκανε ο Αραούχο και δεν μπορούν να το κάνουν πολλοί. Αδιάκοπα τρεξίματα, πίεση, κλεψίματα, δημιουργία και σκοράρισμα. Ολο αυτό το πακέτο το είχε ο Αργεντινός και ας άκουσε πολλά φέτος για το ότι δεν έβαζε τα γκολ που έβαζε άλλες χρονιές, ότι έχανε ευκαιρίες κ.λπ. Εκανε πολλά περισσότερα και εξίσου σημαντικά πράγματα χάρη στα οποία εξελίχθηκε σε πυλώνα της τωρινής ΑΕΚ, παίζοντας κάτι που «αναγκάστηκε» ουσιαστικά να μάθει στα 30 του χρόνια. Αν λοιπόν η Ενωση καταφέρει και κατακτήσει το νταμπλ προσπερνώντας και αυτή τη δυσκολία, τότε το επίτευγμά της θα είναι κάτι που θα φέρει πλατιά χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Μπαίνει χειρουργείο

ο Αραούχο

Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί ο Αραούχο σε χειρουργική επέμβαση στη Μαδρίτη για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη στον μηνίσκο στο αριστερό του γόνατο. Ο Αργεντινός θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και μετά την επέμβαση θα μπορέσει να οριοθετηθεί η επιστροφή του στη δράση. Οσον αφορά στην προετοιμασία των Κιτρινόμαυρων για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κανονικά προπονήθηκε χθες ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από οσφυαλγία. Ετσι κι αλλιώς βέβαια, βασικός στα ματς του πρωταθλήματος είναι ο Αθανασιάδης και αυτός αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα στους Ερυθρόλευκους.

«Εδεσε» τον Σιμάνσκι

Μια εξέλιξη που φαινόταν να… έρχεται τους τελευταίους μήνες, είναι γεγονός τελικά από χθες. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Νταμιάν Σιμάνσκι ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027. Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση επιβράβευσης της διοίκησης προς ποδοσφαιριστή, αφού νωρίτερα μέσα στη σεζόν το ίδιο είχε συμβεί και με τους Ρότα, Μήτογλου που επίσης πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο πολωνός χαφ δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Εύχομαι με τη φανέλα της να κατακτήσω πολλούς τίτλους».