«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» κυκλοφορούν από σήμερα με μία αλλαγή: απουσιάζουν οι προσφορές που συνόδευαν το τελευταίο ένα τέταρτο του αιώνα την πιο ακριβή έκδοση, με αποτέλεσμα το φύλλο να κυκλοφορεί πλέον στην ενιαία τιμή των 2 ευρώ.

Η στρατηγική τους απόφαση είναι, στο εξής, να επενδύσουν όλες τους τις δυνάμεις στη δημοσιογραφική ύλη. Η επένδυση αυτή γίνεται σε πολλά επίπεδα. Στην κάλυψη όλων των γεγονότων, στην ανάλυση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τη χώρα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο πλανήτη, στην πλούσια αρθρογραφία τόσο από τους συντάκτες της εφημερίδας όσο και από τους συνεργάτες της, με έμφαση στην εγκυρότητα, την κοσμιότητα και τον πλουραλισμό και, τέλος, στην παρουσίαση τακτικών πολυσέλιδων αφιερωμάτων για τις μεγάλες κρίσεις, τις κεντρικές αντιπαραθέσεις και τα κρίσιμα στοιχήματα της εποχής μας.

Κι όλα αυτά δεν θα προσφέρονται πλέον σε δύο τιμές, αλλά σε μία, την πιο προσιτή προς τον αναγνώστη.

Με άλλα λόγια, η εφημερίδα που συντροφεύει το Σαββατοκύριακό σας θα είναι στο εξής πλουσιότερη, από πλευράς περιεχομένου. Διότι όσοι εργαζόμαστε για την έκδοσή της όχι μόνο αγαπάμε το χαρτί, αλλά πιστεύουμε και στο μέλλον του. Δεν είμαστε φυσικά αιθεροβάμονες. Γνωρίζουμε, σεβόμαστε και ακολουθούμε τις προόδους της τεχνολογίας. Αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές των εποχών και των γενεών. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι η ανάγνωση, είτε πρόκειται για βιβλία είτε για εφημερίδες ή άλλα έντυπα, πρέπει να γίνεται με όλους τους τρόπους. Kαι η ηλεκτρονική μορφή πρέπει να συμπληρώνει την έντυπη, όχι να την ανταγωνίζεται.

Εδώ θα είμαστε λοιπόν. Μαζί σας. Με πίστη στην αποστολή μας, πάθος για τη δουλειά μας, σεβασμό στο αντικείμενό μας και αυτοκριτική διάθεση όποτε χρειάζεται. Αιωνίως νέοι, όπως κι εσείς.