«Μιλώντας ως προπονητής, τα πλέι οφ με ιντριγκάρουν πολύ περισσότερο από το φάιναλ φορ». Τόσα χρόνια δίπλα στον καλό του φίλο και συνεργάτη, Δημήτρη Ιτούδη, δεν θα ήταν δυνατόν να μην είχε ξεκάθαρη άποψη για το να προτιμά τα πλέι οφ ή το φάιναλ φορ.

Ομως ο Ανδρέας Πιστιόλης έχει τα επιχειρήματά του: «Τα πλέι οφ για μένα προσωπικά είναι πιο ενδιαφέροντα από το φάιναλ φορ. Σε αυτά βλέπεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κινήσεις προπονητών, τις ομάδες να βγάζουν αντίδραση και μέσα σε 48 ώρες μεγάλες διαφορές ατομικά και ομαδικά σε κάθε περίπτωση», λέει ο τεχνικός της Γαλατάσαραϊ και εξηγεί: «Αυτό είναι που λέμε τα πλέι οφ έχουν μια δική τους ζωή και με συγκινούν, με ιντριγκάρουν περισσότερο. Οχι ότι το φάιναλ φορ δεν έχει τις δικές του συγκινήσεις, αλλά τα πλέι οφ είναι το κάτι άλλο». Ο κόουτς Ιτούδης πρόσφατα στάθηκε και στο θέμα των έξτρα παιχνιδιών ίσως με τη μορφή των play in για να μην μπαίνει πρόωρα τέλος στη σεζόν πολλών ομάδων με τον επί χρόνια συνεργάτη του όχι απλά να εγκρίνει αλλά και να επαυξάνει. «Δεν ξέρω αν θα είναι play in ή κάποιο άλλο σύστημα με περισσότερους γύρους πλέι οφ, αλλά το βασικό είναι ότι κάτι θα πρέπει να γίνει. Οι ομάδες επενδύουν πολλά χρήματα που δεν τα παίρνουν πίσω. Θα πρέπει να το συζητήσουν και να βρεθεί μια λύση.

Είναι δύσκολο λόγω των ημερομηνιών αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει, καθώς αυτή τη στιγμή πάνω από τις μισές ομάδες της διοργάνωσης αισθάνονται αποτυχημένες. Το οποίο δεν είναι ό,τι καλύτερο και αυτό θα έχει το τίμημά του. Ακόμα και σε χορηγίες ίσως ή σε άλλα θέματα.

Αλλά και για τους παίκτες είναι πολύ δύσκολο με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, τόσες ομάδες να βγαίνουν αποτυχημένες και χωρίς άλλη μια ευκαιρία» καταλήγει ο τεχνικός της Γαλατάσαραϊ.

Γ.Λ.