Πρώτος των πρώτων ο Ολυμπιακός. Δεν ξανάγινε να κατακτά πρωτιά στην Ευρωλίγκα. Και ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει με βάση τις πιθανότητες έναν αντίπαλο βατό, του έλαχε η Φενερμπαχτσέ. Ναι, η Φενέρ δεν έκανε καλή σεζόν, πρόλαβε στο τέλος το τρένο της οκτάδας, αλλά δεν παύει να είναι μια δυνατή ομάδα που πριν από λίγα χρόνια είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Τώρα, έχει στο τιμόνι τον Δημήτρη Ιτούδη, έναν προπονητή που γνωρίζει τον τρόπο ώστε να σταματήσει τους Ερυθρόλευκους. Αλλά δεν έχει μόνον τον έλληνα κόουτς. Υπάρχει και ο Καλάθης και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις μονομαχίες του απέναντι σε κάποιους από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα.

‘Η και ο Ντόρσεϊ που πέρυσι κατέπληξε στον Πειραιά. Κι όμως, ο εφετινός Ολυμπιακός είναι σαρωτικός, ένα εκρηκτικό σύνολο που βγάζει ενέργεια κάθε αγωνιστική και δεν σταματά. Ποιον να φοβηθεί; Ολοι του βγάζουν το καπέλο, με τελευταίο τον Αντρέα Τρινκιέρι που μίλησε με θερμά λόγια για τη δυναμικότητα των Ερυθρόλευκων. Ο Γουόκαπ είναι κομβικός. Ο Βεζένκοφ, ο καλύτερος όλων στην Ευρωλίγκα. Ο Φαλ αληθινό θηρίο στη ρακέτα. Ο Σλούκας, με τα γαλόνια των κατακτήσεων της κορυφής στο παρελθόν και με την εμπειρία της πολυετούς του παρουσίας στη διοργάνωση. Ο δε Παπανικολάου, ως αρχηγός, στην πλέον καλή σεζόν της καριέρας του, ώριμος όσο ποτέ, ονειρεύεται το Κάουνας και το φάιναλ φορ.

Ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει τη Φενέρ και όλα αρχίζουν σε αυτή τη σειρά (όπως άλλωστε όλα τα ματς) την επόμενη εβδομάδα. Είστε έτοιμοι;