«Παρακολουθούμε σχεδόν με αποστροφή όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση Γεωργούλη μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας του που έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι βελγικές Αρχές. Κι ακούμε και για άλλες καταγγελίες εκτός απ’ αυτήν της κυρίας Χρονοπούλου. Αναρωτιέμαι γιατί «ΤΑ ΝΕΑ» δεν έχουν ταχθεί ευθέως εναντίον ενός ευρωβουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για μια από τις χειρότερες μορφές κατάχρησης εξουσίας», γράφει στον Συνήγορο του Αναγνώστη η Κ.Τ.

Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας κάλυψε εκτενώς το θέμα της καταγγελίας εις βάρος του πρώην πια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης – καθώς και την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε εντός συνόρων εξαιτίας της -, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστησε σαφές ότι τάσσεται πάντα στο πλευρό των θυμάτων.

Ωστόσο, προκειμένου να μείνουμε πιστοί στους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στο καθήκον να σας ενημερώνουμε αντικειμενικά, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο τι γράφουμε αναφορικά με μια υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Αρμόδια να αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητα του Αλέξη Γεωργούλη είναι μόνο εκείνη. Οχι τα ΜΜΕ. Εμείς πρέπει να προσφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό κάθε σχετική με την υπόθεση διασταυρωμένη πληροφορία αλλά και να ξεκινάμε, με αφορμή τη στάση που κράτησε τις τελευταίες μέρες πολιτικό σύστημα και κοινωνία των πολιτών, τον δημόσιο διάλογο πάνω σε δύσκολα ζητήματα – όπως, για παράδειγμα, την επίδραση του #ΜeΤoo. Κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.