Στο φινάλε της χθεσινής εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη έτρεξε και ανέβηκε στην αγκαλιά του ένα μικρό κανίς, η Πάτσα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε την επίθεση φιλίας του σκύλου με την ατάκα «δεν είναι τυχαίο, παιδιά». Οπότε, τα φίλια στον ΣΥΡΙΖΑ μίντια και σόσιαλ μίντια αναπαρήγαγαν τα σχετικά πλάνα, αποδίδοντάς τους τη δέουσα σημασία. Κατά τα άλλα, οι αριστεροί μέμφονται τις πρακτικές που φέρνουν στις προεκλογικές καμπάνιες οι επάρατοι αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.

Πίσω

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, «στο δίλημμα μπροστά ή πίσω του κ. Μητσοτάκη, η απάντηση είναι προφανής. Πίσω στο 2019, κύριε Πρωθυπουργέ». Γιατί κατά τα γραφόμενά του, στο συριζαϊκό παρελθόν όλα ήταν καλύτερα για 14+1 λόγους. Η πρώτη κατοικία προστατευόταν, δεν είχε καταργηθεί η 13η σύνταξη και άλλα τέτοια. Μεταξύ μας, πάντως, ο μόνος που έκανε πολιτική καριέρα με σύνθημα το «εμπρός πίσω» ήταν ο ήρωας μιας παλιάς τηλεοπτικής σειράς σε ένα αρκαδικό χωριό.

Φετίχ

Ο θέλω να γίνω Βαρουφάκης στη θέση του Βαρουφάκη, Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν, ξαναχτύπησε. «Δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα» δήλωσε – εξηγώντας: «Για εμάς, το νόμισμα πρέπει να είναι υπηρέτης του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος υπηρέτης του νομίσματος». Θα μπορούσε να είναι και ειλικρινής. Θα μπορούσε γιατί το κόμμα του έχει φετιχοποιήσει την πρόκληση – αφού, όσο πιο προκλητική είναι η μπαρούφα που λέει τόσο περισσότερη δημοσιότητα κερδίζει.

Βαρύτητα

Ως εκπρόσωπος της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος συμμετείχε στην ενημέρωση των κομμάτων σχετικά με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν από τον ΥΠΕΞ. Μετά το τέλος της, λοιπόν, διαπίστωσε ότι «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη ώστε η ΕΕ να αποκτήσει διεθνή θέση με τη βαρύτητα και την αποτελεσματικότητα που της αξίζει». Φήμες που θέλουν την αυτοεκτίμηση του Ζοζέπ Μπορέλ να πέφτει στα τάρταρα μόλις πληροφορήθηκε την κριτική του γαλάζιου δεν επιβεβαιώνονται.