Το βράδυ της Δευτέρας έμοιαζε ως πιθανότερο σενάριο ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί στις 24 Μαΐου. Αυτή ήταν η ημερομηνία που είχε στο μυαλό της η ΕΠΟ για το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, να κάνει ξεκάθαρο πως ο τελικός θα γίνει μόνο με προσκλήσεις. Χθες είχαμε νέο… επεισόδιο. Εμφανίστηκε ως πιθανή ημερομηνία και η 19η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή. Ημερομηνία που φαίνεται να προτιμούν οι δύο ομάδες. Κι εδώ έρχεται το οξύμωρο της υπόθεσης.

Φτάσαμε μερικές μέρες πριν από τον τελικό κι ενώ σε όλες τις προηγμένες χώρες η ημερομηνία, η έδρα και η ώρα του τελικού είναι προγραμματισμένα από την εκάστοτε ομοσπονδία από το ξεκίνημα της σεζόν, η δική μας ποδοσφαιρική ομοσπονδία ρωτάει τις ομάδες πότε… βολεύονται να παίξουν το ματς. Κι αν διαφωνήσουν οι ομάδες; Κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σε αυτό το… παράλογο σκηνικό που για ακόμα μια φορά ζούμε γύρω από τον θεσμό του Κυπέλλου, φαίνεται πως «τα βρίσκουν» μεταξύ τους και αφήνουν την Ομοσπονδία να αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης όσον αφορά τις αποφάσεις.

Ενας τελικός που τον… πηγαινοφέρνουν, με την αρχική εισήγηση να είναι η 27η Μαΐου, που έγινε 20 Μαΐου, ακολούθως 24 Μαΐου και τώρα στο τραπέζι είναι και η 19η του ίδιου μήνα. Με τον Μπέο να λέει μόνο προσκλήσεις, τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, να αναφέρει χθες πως μπορούν να φιλοξενηθούν 10.000 (!) φίλαθλοι και τον Μπέο να του απαντά πως αν θέλει 10.000 φιλάθλους μπορεί να τους βάλει στο… σπίτι του. Και πως αν μπει έστω και ένας παραπάνω από τους 400 που εκείνος θέλει, τότε θα κλείσει τα φώτα του Σταδίου. Ισως ακόμα να μην τα έχουμε δει όλα!