Η έδρα του δεν θυμίζει γραφεία κόμματος. Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ερμού, στον αριθμό 114. «Συμβολικά, 1-1-4», λέει ο επικεφαλής του κινήματος ΕΥ, συγγραφέας Λεωνίδας Καραΐσκος. Μέλη του κόμματος φτιάχνουν καλαμάκια και στιλό από χαρτί, σε ένα άλλο τραπέζι μία ομάδα κόβει ξύλινες καρδιές από τα καμένα δέντρα της Εύβοιας, ενώ ένας υποστηρικτής κάνει διάλειμμα κρεμασμένος από κρίκους. «Εχουμε μία ομάδα πολυπληθή, η οποία θα καλύψει το πανελλήνιο και αυτό ήταν έκπληξη για εμάς, το πόσο γρήγορα καλύφθηκαν οι ανάγκες του κόμματος. Είναι όλοι άνθρωποι ΕΥ, δηλαδή άνθρωποι απλοί, λιτοί που έχουν μία οικολογική και βιώσιμη καθημερινότητα. Νέοι και μεγαλύτεροι. Υπάρχει αρμονία στις ιδέες και δυσαρμονία στα επαγγέλματα αφού έχουμε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, αγρότες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους των τεχνών», λέει στα «ΝΕΑ» ο αρχηγός του νεοσύστατου σχηματισμού.

Δίπλα του, συνιδρυτής του κόμματος, ο Πολ Ευμορφίδης – «ένα όνομα, πολλές ιστορίες». Επιχειρηματίας, φανατικός των ακαδημιών της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και του Αγιαξ, μπήκε με σανδάλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στα σπίτια μας μέσω γνωστού τηλεπαιχνιδιού. Ενα κρεβάτι της εταιρείας του, μάλιστα, βρίσκεται σε μία γωνιά του επιτελείου για τη μεσημεριανή σιέστα των συνεργατών του κόμματος, ενώ αν χρειαστεί κάποιος εξ αυτών να πεταχτεί για… προεκλογικές δουλειές θα το κάνει με το ξύλινο ποδήλατο ώστε να «χτίσει» τετρακέφαλους αλλά και να μην καταναλώσει ενέργεια.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα κόμμα ζητάει αγάπη και δίνει αγάπη», λέει ο συγγραφέας του βιβλίου που έχει το όνομα του κόμματος, «ΕΥ», και ο οποίος ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση των μελών για να ηγηθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου. «Η απόφαση ωρίμασε λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής των φακέλων στον Αρειο Πάγο. Ηταν ένας μικρός άθλος. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και φτάσαμε στο 100», λένε οι ιδρυτές. Οσο για την ταυτότητα του νέου κόμματος: «Εχουμε οικολογική συνείδηση. Αφήνουμε ελαφρύ αποτύπωμα πάνω στη γη. Βλέπουμε τα θέματα του περιβάλλοντος με ευαισθησία,  είμαστε όλοι πολιτικοποιημένοι αλλά δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί. Είμαστε ένα συναγωνιστικό και όχι ανταγωνιστικό κόμμα. Θέλουμε τη συνεργασία», τονίζουν με νόημα Ευμορφίδης και Καραΐσκος και προσθέτουν: «Πυλώνες του κινήματος, η βιωσιμότητα σε περιβάλλον και οικονομία, η παραγωγή και η παραγωγικότητα και οι νέες ιδέες που θα βοηθήσουν τους νέους να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να βρουν ένα όνειρο και να πορευτούν με αυτό».

Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες ΕΥ; «Αυτή είναι η ερώτηση που κάναμε πρώτα στους εαυτούς μας», απαντούν και εξηγούν: «Επειδή εμείς μπορούμε και θέλουμε να φέρουμε τον θετικό λόγο, και μέσα από την αγάπη, να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω στην πολιτική ζωή. Από δράσεις που έχουμε κάνει σε όλη την Ελλάδα, όπως οι δεντροφυτεύεις στις καμένες εκτάσεις, είχαμε πάντα δίπλα μας τον κόσμο ο οποίος μας παρότρυνε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».