«Ο Ζελένσκι είχε το θράσος να μας κουβαλήσει στην ελληνική Βουλή το ναζιστικό τάγμα Αζόφ που σκοτώνει Ουκρανούς και κομμουνιστές. Το ιδανικό θα ήταν ο ουκρανικός λαός να ανατρέψει τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι έβαλε τους ναζί να σκοτώνουν τη ρωσική μειονότητα».

Μεταξύ άλλων και αυτά είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο Mega. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τον πόλεμο στην Ουκρανία τον ξεκίνησε η Δύση και το μόνο που δεν ζήτησε από την Ελλάδα ήταν να πληρώσει αποζημίωση στον Πούτιν για την ψυχική οδύνη που του προκαλεί η ελληνική υποστήριξη στον ουκρανικό λαό και στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του.

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον από τους αναγνώστες να εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις του συντρόφου Κουτσούμπα – ταυτόσημες με του Ορμπαν και διαφόρων αυταρχισμών. Γι’ αυτόν, αυτό που προέχει είναι η καταστροφή του δυτικού κόσμου, τον οποίο αντιστρατεύεται από τα μέσα. Τον αντιστρατεύεται, αλλά όχι πολύ, επειδή σε καμία άλλη κοινωνική συνθήκη οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ δεν θα έβρισκαν αυτό που έχουν εδώ: την ανοχή όχι μόνο στις ιδέες τους (που πολλοί τις θεωρούν προοδευτικές) αλλά και στην οικονομική του εξαίρεση.