Πρόσφατα μετά τον αγώνα στον οποίο οι Μπακς αποκλείστηκαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχτηκε την ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το αν υπήρξε αποτυχία.

«Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε έξι πρωταθλήματα. Τα άλλα χρόνια ήταν αποτυχημένα; Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό, υπάρχουν καλές ημέρες και κακές ημέρες. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου, κάποιες άλλες όχι. Αυτός είναι ο αθλητισμός, δεν κερδίζεις πάντα. Φέτος θα κερδίσει κάποιος άλλος. Θα έρθουμε την επόμενη σεζόν, θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι, να μην έχουμε ένα δεκαήμερο με κακό μπάσκετ και ελπίζω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» είπε μεταξύ άλλων και ήδη έχει αποθεωθεί από τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι, τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και τον προπονητή των Γουόριορς (πριν προκριθούν) Στιβ Κερ που είπε μεταξύ άλλων:

«Η αντίδρασή μου ήταν πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε τον Γιάννη στη Λίγκα. Το να είναι ένας χαρακτηριστικός αστέρας της Λίγκας, όχι μόνο για το ταλέντο, αλλά επίσης για την ανθρωπιά και τις απόψεις του. Εχει τόσο δίκιο!

Υπάρχουν πραγματικά 29 αποτυχίες κάθε χρόνο στη Λίγκα; Δεν μπορεί να είναι έτσι. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν τόσο σκληρά και δίνουν τόσο πολλά από τον εαυτό τους. Οταν ακούς λέξεις όπως την ντροπή… Γιατί κάποιος να ντρέπεται που έχασε έναν αγώνα στα playoffs.

Ο Γιάννης έχει δίκιο! Από τη στιγμή που βάζεις τόση προσπάθεια σε αυτό, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έκαναν. Ετσι είναι ο αθλητισμός στο υψηλότερο επίπεδο».

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αρχίσει να γεμίζει μπαταρίες και έχει κλικάρει τον επόμενο στόχο (Φιλιππίνες).