Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Θύματα είναι ένας 16χρονος και ένας 15χρονος που ξυλοκοπήθηκαν άγρια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής – όπως καταγγέλλουν συγγενικά πρόσωπα των νεαρών – από ομάδα 6-7 άλλων ανηλίκων. Οι έφηβοι μεταφέρθηκαν μάλιστα στο νοσοκομείο της πόλης, αφού έφεραν εκτεταμένους μώλωπες αλλά και εκδορές στο πρόσωπο και σε όλο τους το σώμα.

Η μητέρα του 16χρονου κατήγγειλε πως φίλος του γιου της είχε δεχθεί απειλές μέσω τηλεφώνου. Και πρόσθεσε πως τα παιδιά επιχείρησαν να ζητήσουν συγγνώμη ώστε να σταματήσει η αντιπαράθεση και να μην πάρει έκταση.

Οταν όμως τα δύο παιδιά πήγαν να ζητήσουν συγγνώμη δέχθηκαν άγρια επίθεση από 6-7 ανήλικους.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων είναι αλλεπάλληλα σε όλη την Ελλάδα, τόσο εντός των σχολείων όσο και εκτός. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πολλές συμπλοκές και ξυλοδαρμοί, επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα όπως η πρόσφατη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και κρούσματα bullying. Οπως είναι επόμενο τα κρούσματα βίας έχουν προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στις σχολικές κοινότητες, στους γονείς και στις Αρχές.