Ακριβώς ίδια με τη γειτονική Αργολίδα είναι η κατάσταση στην Αρκαδία, με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να μοιραστούν τις τρεις έδρες του νομού. Ο νυν βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης, είχε καταφέρει να επικρατήσει το 2019 με τετραπλάσιους σταυρούς σε σχέση με τον Γιάννη Κατσίρη, δεύτερο επιλαχόντα. Ούτε ο Κατσίρης, ούτε κάποιος από τους υπόλοιπους υποψηφίους το 2019, μεταξύ των οποίων και η σημερινή υποψήφια σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη (3η 2.566 σταυρούς), θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η φημολογούμενη υποψηφιότητα του Κώστα Βλάσση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον προσεχή Οκτώβριο δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον και για τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, η οποία – υπό προϋποθέσεις – μπορεί να οδηγήσει στα κοινοβουλευτικά έδρα τον Ιανουάριο του 2024. Λίγους μήνες πριν από τη διάλυση της Βουλής ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Απόστολου Σπυρόπουλου, γιου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή της περιοχής, Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Η συνταξιούχος Αλεξάνδρα Βλάχου, η αρχιτέκτονας Φωτεινή Δαλιάνη και ο μικροβιολόγος Κωνσταντίνος Μπεντεβής δίνουν, επίσης, τη μάχη για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.

Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού (5.262 σταυροί), όπως και ο πρώτος επιλαχών του 2019, Χρήστος Στάικος (3.472 σταυροί), θα δώσουν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μαζί με τον πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης (2014-2019) Διονύση Παπαδόπουλο, την ηθοποιό Αντωνία Γιαννούλη και την φιλόλογο Αθανασία Φιλοπούλου.

Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής επί σειρά ετών, βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στα βουλευτικά έδρανα. Μαζί του στο ψηφοδέλτιο βρίσκεται ο Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Γιάννης Γιαννόπουλος, η Αιμιλία Λίλη και η Διαμάντω Σαραντοπούλου.