Η δεύτερη – μετά την Καστοριά – καλύτερη εκλογική περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία, όπου το 2019 είχε εκλέξει δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού. Οι πιθανότητες όμως, ιδίως στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είναι ενάντια στη Νέα Δημοκρατία για τη διατήρηση του ίδιου αριθμού των εδρών, με τη «χαμένη» της έδρα να κατευθύνεται μάλλον προς το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, ο αγώνας των Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικού για την πρώτη θέση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο να διαθέτει, επίσης, δυναμική, με την Ευγενία Σιάχου, τον Μιχάλη Σταματάκο και τη Μαρία Φραγκή να συμπληρώνουν τη γαλάζια πεντάδα.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της τελευταίας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα για την πρώτη θέση, με την Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, την Αντα Σταματάκου, τον Αλέξη Τσαλπατούρο και τον Υμέρι Σουλβάν να τον πλαισιώνουν.

Η αποχώρηση του επί σειρά ετών και έως το 2019 βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρου της Βουλής και πρώην υπουργού, Λεωνίδα Γρηγοράκου από την ενεργό πολιτική άνοιξε τον δρόμο για την κόρη του Νάγια Γρηγοράκου, ώστε να διεκδικήσει την είσοδό της στο κοινοβούλιο.