To βράδυ της Δευτέρας όλα τα φώτα ήταν στραμμένα σε «Καραϊσκάκης» και «Βικελίδης» για τα δύο ματς που θα έκριναν το πρωτάθλημα, ωστόσο την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ περνούσε εύκολα από το Πανθεσσαλικό με το 2-0 επί του Βόλου και έμενε ζωντανός στο κυνήγι της τρίτης θέσης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν φυσικά το απόλυτο φαβορί κόντρα σε εκείνη του Κώστα Μπράτσου και παρά τις πολλές απουσίες που είχε να διαχειριστεί για ακόμη μία φορά, έφτασε σε μια άνετη νίκη. Και τώρα ο Δικέφαλος έχει μπροστά τους δύο τελικούς. Ο πρώτος κόντρα στον Ολυμπιακό με φόντο το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Αν και όταν γίνει, εφόσον βρεθεί πόλη, χώρα και γήπεδο για να τον αναλάβει.

Ολη η χρονιά του ΠΑΟΚ λοιπόν θα κριθεί μέσα σε λίγες μέρες. Αν και ο βασικός στόχος που είχε τεθεί από τους ανθρώπους της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι μάλλον έχει επιτευχθεί. Ο ΠΑΟΚ ενσωμάτωσε και ανέδειξε δικά του παιδιά στην ενδεκάδα, δημιούργησε έναν καλό κορμό και έχει μια δυνατή βάση η οποία με την απαραίτητη ενίσχυση μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό τη νέα σεζόν. Στη μεταβατική φετινή χρονιά οι «ασπρόμαυροι» δύσκολα θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη πέτυχαν. Κι αν καταφέρουν να τερματίσουν στην τρίτη θέση και να πάρουν το Κύπελλο, τότε μάλλον δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το πρόσημο αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης με τον Βόλο ήταν η επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη στην αποστολή μετά από αρκετούς μήνες, έστω κι αν δεν πήρε χρόνος συμμετοχής. Ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε σχετικά και ξεκαθάρισε πως για να κερδίσει ξανά τη θέση του στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να δουλέψει πολύ ο νεαρός αμυντικός. «Η στιγμή που τραυματίστηκε σταμάτησε εκείνη την εποχή την εξέλιξή του. Πρέπει να παλέψει για τη θέση του με την προσωπικότητά του. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Οποιος αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα και είναι σε υψηλό επίπεδο, βρίσκεται. Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν θα αφήσει έξω έναν ποδοσφαιριστή που έχει θέληση και την ετοιμότητα. Κανένας όμως δεν βάζει έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι στο επίπεδο των υπολοίπων. Ειδικά εγώ που τον έβαλα να παίζει βασικό πέρυσι. Ο Μιχαηλίδης με αυτή τη εμπειρία μπορεί να μάθει πράγματα, παρότι δεν είναι εύκολο, και να εμφανιστεί βελτιωμένος».

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η προσοχή πέφτει πλέον κυρίως πάνω στους Ινγκι Ινγκασον και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Λουτσέσκου ελπίζει πως αμφότεροι θα καταφέρουν να μπουν σήμερα στις προπονήσεις και θα είναι στη διάθεσή του εν όψει Ολυμπιακού. Πέρα από τους δύο όμως, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Τάισον, Γιόαν Σάστρε και Νέλσον Ολιβέιρα. Οι τρεις τους πολύ δύσκολα θα παίξουν την Κυριακή, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως θα μπορέσουν να είναι διαθέσιμοι για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Τέλος, όλο και περισσότερο συζητείται τον τελευταίο καιρό ενδεχόμενη επιστροφή του Δημήτρη Πέλκα ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. Σε χθεσινό του ρεπορτάζ ο τούρκος δημοσιογράφος Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου αποκάλυψε πως ο ΠΑΟΚ έκανε επίσημη προσφορά στον διεθνή άσο για να τον κάνει και πάλι δικό του. Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Δικεφάλου, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ και ο ίδιος θα έβλεπε με θετικό μάτι την επανασύνδεση. Προς το παρόν, κάτι περισσότερο δεν υπάρχει. Εξάλλου είναι πολύ νωρίς για τα μεταγραφικά ακόμη, με τον ΠΑΟΚ να έχει στρέψει την προσοχή του στους δύο τελικούς που έχει μπροστά του για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.