Ηταν πριν από περίπου 15 ημέρες όταν γνωστοποιήθηκε πως ο Γιώργος Χριστοβασίλης μεταβιβάζει τις μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα στους δύο γιους του. Εγκρίθηκε η κίνηση και απέκτησαν ο καθένας από 44,77%. Τότε πήρε τη σκυτάλη στην ομάδα η «διάδοχη κατάσταση». Ο Γιώργος Χριστοβασίλης επέλεξε να αποσυρθεί. Η μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα ήταν κατά το κοινώς λεγόμενο «άνιση» αλλά την έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα. Χθες, γνωστοποιήθηκε το «κακό μαντάτο» και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ για 15 χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Από το 2008 μπήκε στα κοινά της ομάδας και την απέκτησε από τον Αλέξη Κούγια. Ο ΠΑΣ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία ανάκαμψης. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως με βάση τα αποτελέσματα υπήρξε ο καλύτερος πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας. Ισως δεν μπορούσε να ξαναγίνει η ομάδα των Ιωαννίνων «Αγιαξ της Ηπείρου», αλλά επί ημερών Χριστοβασίλη μπήκαν οι βάσεις σταθεροποίησης στο κλαμπ των μεγάλων του ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣ σταμάτησε να είναι… ασανσέρ , ενώ μεταξύ όλων των άλλων βγήκε στην Ευρώπη τη σεζόν ’15-’16, δίνοντας τέσσερις αγώνες. Παράλληλα, έχοντας στα ηνία τον μακροβιότερο πρόεδρο της ιστορίας του, ο ΠΑΣ φλέρταρε με τη συμμετοχή σε έναν τελικό, έμαθε να «αγοράζει και να πουλά ποδοσφαιριστές», από τα σπλάγχνα του ξεπήδησε ο Μαυροπάνος και εξελίχθηκαν πολλοί άσοι, όπως ο Κούτρης ή ο Περέα που εξασφάλισε μεταγραφή στη Γερμανία.

«Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη», τονίστηκε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΠΑΕ. Θα λείψει από αρκετούς ο Χριστοβασίλης. Κυρίως για τη μετριοπάθειά του, την αποφυγή των εντάσεων και την (αγωνιστική) συνέπεια που έβγαλε η ομάδα του ΠΑΣ επί των ημερών του.