Μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Μανούχο, άρχισαν οι ετοιμασίες για την απονομή στους πρωταθλητές. Λίγο νωρίτερα, στο κέντρο του γηπέδου είχε γονατίσει ο Ματίας Αλμέιδα με τους συνεργάτες του κι αφού μίλησαν αγκαλιασμένοι μεταξύ τους για μερικά δευτερόλεπτα, σηκώθηκαν κι έφυγαν όλοι μαζί για τα αποδυτήρια, σε μία εικόνα που λέει πολλά για όσα κατάφερε φέτος η ΑΕΚ. Οσο στηνόταν το βάθρο λίγο πριν από τη σέντρα του αγωνιστικού χώρου, άνθρωποι της Ενωσης μοίραζαν στον κόσμο τα μπλουζάκια των πρωταθλητών. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες, ο Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, από την πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

«Καταρχάς νιώθω πολύ ευγνώμων. Πρώτα απ’ όλα νιώθω ευγνώμων προς τον Θεό που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα στη ζωή μου. Επειτα προς τον ιδιοκτήτη αυτού του κλαμπ που μου δίνει δουλεία και στη συνέχεια προς όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό και όλους όσοι εμπλέκονται με την καθημερινότητα – οι  οδηγοί, οι καθαριστές, φυσικοθεραπευτές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και βέβαια κυρίως τους ποδοσφαιριστές. Και μια τεράστια αγκαλιά σε όλο τον κόσμο που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Εγώ πραγματικά νιώθω ευγνώμων στη ζωή. Μέσω ενός αθλήματος δίνουμε παρά πολλή χαρά σε πολύ κόσμο. Οχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και στις οικογένειές μας που βρίσκονται στην Αργεντινή και κόσμος υπάρχει και στο Μεξικό που μας στηρίζει. Πίσω από αυτό που έγινε και βρισκόμαστε σήμερα με την κούπα, κρύβεται πολλή δουλειά και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Το γκρουπ το κατάλαβε και το ερμήνευσε όπως έπρεπε. Και στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε αυτό, κάτι που είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ δουλεύω γι’ αυτό το ποδόσφαιρο και το απολαμβάνω κάθε στιγμή».

Ολα πλέον ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τους πρωταθλητές. Τον Αλμέιδα, τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους ανθρώπους που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και τη σωστή λειτουργία της ομάδας. Ενας ένας άρχισαν να βγαίνουν από τη φυσούνα στο άκουσμα του ονόματός τους από τον εκφωνητή του γηπέδου και γνώρισαν την αποθέωση. Λίγο μεγαλύτερη είναι η αλήθεια πως ήταν η αποθέωση για τον αρχηγό, Αραούχο, τον φυσικό αρχηγό κατά ομολογία όλων στην ομάδα, Μάνταλο, και για τον Αλμέιδα. Ο τελευταίος μάλιστα λίγο πριν από την απονομή πήρε τον ρόλο του οπαδού ανάβοντας καπνογόνο χαμένος ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του που έκαναν σαν μικρά παιδιά. Το τρόπαιο εμφανίστηκε λίγο αργότερα και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, ανέλαβε να το παραδώσει στους πρωταθλητές.

Με Αραούχο και Μάνταλο

Ο Αραούχο ως πρώτος αρχηγός το παρέλαβε, αλλά όπως αναμενόταν δεν το σήκωσε μόνος του. Φώναξε το φιλαράκι του, τον Μάνταλο, και το σήκωσαν μαζί εκτοξεύοντας παράλληλα στα ουράνια τους οπαδούς της ΑΕΚ εντός κι εκτός γηπέδου. Η κούπα του πρωταθλητή δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο στα χέρια των δύο. Ολοι ήθελαν να την αγγίξουν, καθώς όλοι είχαν το μερίδιό τους σε αυτή τη μαγική για την Ενωση χρονιά που έβαλε τέλος με τον ιδανικότερο τρόπο στη μαύρη τετραετία που προηγήθηκε. Κι έπειτα; Ο γύρος του θριάμβου, με το τρόπαιο να κάνει βόλτα σε όλο το γήπεδο και τους οπαδούς στις κερκίδες να παραληρούν. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Ενωσης δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό το σενάριο περίπου έναν χρόνο πριν. Την ομάδα του να επιστρέφει στη φυσική έδρα ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια, να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να το συνδυάζει με κατάκτηση του πρωταθλήματος.