Ο πρωταθλητής της φετινής Superleague είχε ουσιαστικά κριθεί στην προτελευταία στροφή των πλέι οφ. Εκεί όπου η ΑΕΚ πέρασε από το Κλ. Βικελίδης με διπλό επί του Αρη κι ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έριχνε στο κανναβάτσο τον έτερο διεκδικητή Παναθηναϊκό. Το βράδυ της Δευτέρας η Ενωση «αγκάλιασε» το τρόπαιο του πρωταθλητή, αλλά για να το σηκώσει στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας έμενε ακόμη ένα βήμα. Επρεπε να πάρει έστω έναν βαθμό κόντρα στον αδιάφορο και ελλιπέστατο Βόλο μέσα στην κατάμεστη και κοχλάζουσα «Αγια-Σοφιά». Τελικά έγινε αυτό που όλοι περίμεναν. Πήρε και τους τρεις βαθμούς, διαλύοντας με 4-0 την ομάδα του Κώστα Μπράτσου που αποτέλεσε ένα κομμάτι της φιέστας του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της Ενωσης. Του πρώτου που πανηγυρίζουν οι Κιτρινόμαυροι μέσα στο σπίτι τους, από το μακρινό 1994 και τη «χρυσή» εποχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στη χρονιά που επέστρεψαν στη φυσική τους έδρα, βάζοντας τέλος στην προσφυγιά δύο δεκαετιών παρά κάτι μηνών.

Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, δύο σε κάθε ημίχρονο. Ο Τσούμπερ στο 16′ έκανε το 1-0 από παράλληλο γύρισμα του Χατζισαφί και στο 33′ ο Ελβετός έγινε δημιουργός για το 2-0 του Γκατσίνοβιτς. Το ωραιότερο γκολ ήταν το τρίτο, με Λιβάι και Πινέδα να κρύβουν την μπάλα και τον δεύτερο με υπέροχο τσίμπημα να κάνει το 3-0 στο 59′. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 85′ ο Σιμάνσκι από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της ΑΕΚ έγιναν ένα κουβάρι ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.  

AEΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (67′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί (67′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Αμραμπατ (52′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (52′ Πινέδα), Τσούμπερ (52′ Φερνάντες), Γκαρσία.

Βόλος: Αυγερινός, Ταχάτος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα (46′ Καρτάλης), Τσοκάνης, Μεταξάς (80′ Τσελεμπάκης), Κάτσε (63′ Οικονομόπουλος), Αρούνα Σι, Αλχο, Γάγκι (75′ Τριανταφύλλου).