Στην επισήμανση ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως το πρόγραμμά του είναι ανεφάρμοστο και οδηγεί στη χρεοκοπία, η Ρένα Δούρου απαντά πως το κόμμα της έχει πρόγραμμα και μπορεί να το εφαρμόσει. Επειδή, ισχυρίζεται, απέδειξε στη δύσκολη περίοδο των μνημονίων ότι δύναται – ρυθμίζοντας το χρέος και αφήνοντας το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. Το επιχείρημα, βέβαια, έχει ένα λογικό κενό: τότε το πρόγραμμα το είχαν φτιάξει οι δανειστές. Οχι οι σύντροφοι.

Εντολές

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει τη τρίτη διερευνητική εντολή προς την αυτονόητη κατεύθυνση, τον σχηματισμό κυβέρνησης. Κατανοώ πως μεταφέρει mot à mot την κομματική γραμμή. Αυτό που ακόμη δεν έχω καταλάβει είναι πώς γίνεται να αποτύχουν τα δυο πρώτα κόμματα να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τους κεντροαριστερούς του «ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα» και μετά το ΠΑΣΟΚ να τα καταφέρει.

Κυπριακό

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στη Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους». Τάδε έφη Νίκος Κοτζιάς. Η Καίτη Γαρμπή, πάντως, άρθρωσε καλύτερα το επιχείρημα όταν τιτίβισε ότι οι ενοχλημένοι Κύπριοι θα πάρουν πίσω το χαλούμι και τη Βίσση.

Πατρότητα

Σχολιάζοντας το νεοδημοκρατικό «όχι» σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει τις πολιτικές του επιλογές. Είναι πιο κοντά στον κ. Τσίπρα από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό. Αλλωστε, το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται να έχουν διαφωνίες είναι η πατρότητα του 1981». Κι εγώ που νόμιζα ότι τσακώνονται για την κληρονομιά του Ανδρέα γιατί πριν από 42 χρόνια ο ένας ήταν επτά χρονών κι ο άλλος τεσσάρων.