Το στίγμα ενόψει της νέας σεζόν έδωσε χθες ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και κράτησε σχεδόν δύο ώρες. Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν, αλλά επικεντρώθηκε στην επόμενη η οποία βάσει των λεγομένων του θα βρει αλλαγμένους σε μεγάλο βαθμό τους Κίτρινους, με στόχο φυσικά μία πολύ καλύτερη πορεία από τη φετινή. Αρχικά αναφέρθηκε στον Τόλη Τερζή τονίζοντας πως η απόφαση να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ήταν από κοινού με τον Θόδωρο Καρυπίδη και πάνω σε αυτό επεσήμανε πως «θα του δώσουμε όλα τα εχέγγυα. Θα προστεθούν άτομα στο τεχνικό τιμ. Θέλω να το εκσυγχρονίσουμε». Παράλληλα δεν έκρυψε πως μίλησε με διάφορους προπονητές, αλλά κυρίως επειδή το συνηθίζει λόγω της δουλειάς του, όπως ανέφερε, και όχι για να τους φέρει στον Αρη.

Οσον αφορά το ρόστερ, ο Παλίκουτσα ξεκαθάρισε πως θα αλλαχτεί τουλάχιστον το 1/3, με προσθαφαιρέσεις σε όλες τις θέσεις. Βασικός στόχος είναι «να έρθουν και άλλοι Νταρίντα», ενώ συμπλήρωσε πως «θέλουμε τέτοιους παίκτες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε την ομάδα. Συνολικά όμως θέλουμε πεινασμένους και αφοσιωμένους ποδοσφαιριστές, όπως συνέβη φέτος με τον Λούις Πάλμα, ο οποίος παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη. Κι αυτοί οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα και πάνω σ’ αυτό θα δουλέψουμε». Ενας ποδοσφαιριστής που δεν θα βρίσκεται του χρόνου στο Κλ. Βικελίδης είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Αρης δεν θα κάνει χρήση της οψιόν του καθώς θα αναζητήσει κάποιον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή στη θέση του και με λιγότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε ο Μαυριτανός.

Από εκεί και πέρα ο Παλίκουτσα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Πάλμα, που αποτελεί το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Ο τεχνικός διευθυντής των Κίτρινων επεσήμανε πως ο νεαρός άσος θα πουληθεί μόνο αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί το κλαμπ, σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνει στον Αρη. Για τα μεταγραφικά ο Κροάτης επίσης δεν έκρυψε την επιθυμία να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, ενώ έθεσε σε πρώτο πλάνο την Ευρώπη, με στόχο την είσοδο στους ομίλους του Conference League. «Προφανώς θα εστιάσουμε στους ευρωπαϊκούς αγώνες κοιτάζοντας την κάθε φάση ξεχωριστά. Θα είναι μια μεγάλη προετοιμασία την οποία θα χωρίσουμε σε δύο κομμάτια. Ενδεχομένως να μην προλάβουν να έρθουν όλοι οι παίκτες. Με όλους τους παίκτες θα έχω διά ζώσης συζητήσεις και θα τους ξεκαθαρίσω ότι η Ευρώπη θα είναι το πρώτο πράγμα που θα έχουμε στο μυαλό μας», σημείωσε ο Παλίκουτσα.