Το πρωτότυπο A290_β της Alpine είναι η νέα ηλεκτρική πρόταση με συστατικά για

τη Formula1

H Renault, στον δρόμο του εξηλεκτρισμού, μετασχηματίζει την γκάμα της με σύμμαχο τα μοντέλα που δίνουν «τόπο» στην υβριδική τεχνολογία, τόσο σε υβριδικά όσο και σε Plug in υβριδικά. Η νέα τεχνολογία αποτελεί τη γέφυρα ώστε η φίρμα να είναι έτοιμη για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Μεταξύ των νέων μοντέλων είναι και το νέο Renault 5, ένα όνομα-θρύλος από το παρελθόν. Για αυτόν τον σκοπό και το παρακλάδι της, η Alpine, παρουσίασε και ένα πρωτότυπο μοντέλο, που βασίζεται στο Renault 5, το A290, με σπορ καταβολές, το οποίο ανήκει στην ηλεκτρική εποχή της Alpine και κατατάσσεται στην κατηγορία B. Οπως αναφέρει η Αlpine, αυτό είναι το πρώτο δείγμα γραφής της από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού «Dream Garage». Στόχος του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου είναι να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα κάθε λάτρη της σπορ οδήγησης και να επανεφεύρει την έννοια του «σπορ αυτοκινήτου». Το μήκος του αγγίζει τα 4 μέτρα με κόμπακτ γραμμές και δυναμικό προφίλ.

Σπορ, ηλεκτρικό. Σαφώς, το νέο μοντέλο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμβληματική ιστορία της Alpine, που επιχειρεί την είσοδό της σε νέες κατηγορίες, ξεκινώντας την αντεπίθεση με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης. Μάλιστα θα έχει και διττό χαρακτήρα. Οπως είχε τονίσει στο παρελθόν ο CEO της εταιρείας, Λοράν Ρόσι, στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρουν την τεχνολογία των μονοθεσίων στα μοντέλα τους, αφού κυρίως οι μπαταρίες στα μονοθέσια αλλά και στα αυτοκίνητα παραγωγής λειτουργούν γύρω από τις ίδιες αρχές.

Τα χαρακτηριστικά του θα είναι με τέτοιον τρόπο «χτισμένα» ώστε το νέο μοντέλο να μπορεί να αντεπεξέλθει στη σπορ οδήγηση μέσα στην πίστα αλλά και να βγάζει εις πέρας τις καθημερινές διαδρομές. Επίσης, με το συγκεκριμένο μοντέλο η γαλλική φίρμα τονίζει ότι το Alpine A290_β  «είναι ένα μοντέλο που αντικατοπτρίζει την ισχυρή θέληση και την ακλόνητη δέσμευση της μάρκας για έναν βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό». Το νέο μοντέλο συμβολίζει και τον νέο τρόπο ονοματοδοσίας που θα λανσάρει η φίρμα στη νέα της στρατηγική και το ελληνικό γράμμα β αντιπροσωπεύει την ενδιάμεση φάση παραγωγής του μοντέλου. Το νέο μοντέλο προβλέπεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2024.