Η ακρίβεια συνεχίζει να πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και στην Ιταλία. Ο δείκτης Πίτσας Μαργαρίτα που καταρτίζει το Bloomberg με βάση το κόστος παρασκευής της κλασικής ιταλικής πίτσας Μαργαρίτα δείχνει ότι το κόστος συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Το κόστος για την αγορά των συστατικών και τη χρήση της ενέργειας για το μαγείρεμα της πίτσας Μαργαρίτα αυξήθηκε κατά 19% τον Απρίλιο έναντι του Απριλίου του 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg με βάση τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ιταλίας και του υπουργείου Οικονομίας. Η λιανική τιμή των αλεύρων αυξήθηκε 11,1% σε ετήσια βάση. Οι τιμές της μοτσαρέλας μειώθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο κατά 0,4%, αλλά σε ετήσια βάση είναι αυξημένες κατά 25%. Η τιμή της ντομάτας μειώθηκε κατά 2% σε μηνιαία βάση, αλλά παραμένει αυξημένη κατά 8,6% σε ετήσια βάση. Το ελαιόλαδο είναι 26,1% ακριβότερο από πέρυσι, παρά τη μείωση κατά 1,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε 11,3% σε μηνιαία βάση, ωστόσο παραμένει υψηλότερη από πέρυσι κατά 20,1%.