Λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο για Λιθουανία, από όπου θα απολαύσουν τον Ολυμπιακό στο Final-4 του 2023 που συμπίπτει με την εθνική κάλπη της 21ης Μαΐου, τέσσερις φίλαθλοι των Ερυθρόλευκων περιγράφουν στα «ΝΕΑ» την προσπάθειά τους να συνδυάσουν την ψήφο τους από τα εκλογικά κέντρα σε Βίλνιους και Κάουνας με τη στήριξη της αγαπημένης τους ομάδας στην πορεία της για το τέταρτο αστέρι στην Ευρώπη.

Για τον 35χρονο Αγη, ελεύθερο επαγγελματία από τη Νέα Σμύρνη, ο δρόμος προς το Κάουνας ήταν στρωτός. Εχει ξαναταξιδέψει το 2019 για να παρακολουθήσει ΤΣΣΚΑ εναντίον Αναντολού Εφές. «Τώρα θα ταξιδέψω με φίλους. Είχα κλείσει τα πάντα από τη μέρα που βγήκαν τα εισιτήρια. Μετά είδα ένα δημοσίευμα για το πώς ψηφίζω από εξωτερικό κι έκανα την αίτηση για το Κάουνας», λέει ο Αγης.

Από την παρέα των τριών φίλων, Δημήτρη, Αντώνη και Βασίλη, που είχαν ακολουθήσει και πέρσι τον Ολυμπιακό στο Final-4 στο Βελιγράδι, μόνο οι δύο πρόλαβαν να γραφτούν εγκαίρως ώστε να ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου από το Βίλνιους. «Επειδή αρχικά δεν βρήκα εισιτήρια γιατί εξαντλήθηκαν αμέσως», λέει στα «ΝΕΑ» ο 40χρονος επιθεωρητής πλοίων, Αντώνης Λεμπέσης, «δεν έκανα κάποια ενέργεια για να ψηφίσω από Λιθουανία. Οταν πλέον βρήκα εισιτήρια μέσω πρακτορείου, είχα χάσει την προθεσμία για την αίτηση. Δεν πειράζει, αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε Θρύλο», σχολιάζει γελώντας.

Μαζί με τον Αντώνη, σήμερα, ταξιδεύουν και οι φίλοι του, ο 51χρονος Δημήτης Ροπόδης, επιχειρηματίας, και ο 55χρονος Βασίλης Ραμπάτ, πρόεδρος της Ενωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων. «Εμείς πήραμε ένα ρίσκο», λέει ο Δημήτρης. «Αποφασίσαμε ότι θα ψηφίσουμε εκεί με τη βεβαιότητα ότι θα περάσουμε στο Final-4. Φανταστείτε πόσο το θέλαμε. Πάμε να το σηκώσουμε και να το φέρουμε Ελλάδα», δηλώνει πανηγυρικά. Βετεράνος στα Final-4, ο Βασίλης ταξιδεύει φέτος για τρίτη φορά με τον Ολυμπιακό, παρέα με τον 18χρονο γιο του που είχε πάρει μαζί και το 2010 στο Παρίσι. «Είχα αποφασίσει εφόσον περάσει η ομάδα να πάμε με τον γιο μου Λιθουανία. Βέβαια είναι ενδιαφέρον ότι μετέφερα τα εκλογικά μας δικαιώματα εκεί πριν ακόμα οριστικοποιηθεί ότι θα προκριθούμε, για να προλάβω τις προθεσμίες».