Θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια;

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο κόουτς της Μονακό και δεν κατέβηκε ούτε αυτός στον αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος με την εκ των ουραγών Μπλουά.

Το μυαλό όλων στο Πριγκιπάτο είναι στο φάιναλ φορ και έτσι το παιχνίδι για το Championa πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς άλλωστε η Μονακό έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Ουσιαστικά η εντολή του Σάσα Ομπράντοβιτς στον ουκρανό συνεργάτη του Σέρχι Γκλάντιρ που εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή ήταν να μη βάλει σχεδόν καθόλου βασικούς και είχε στην ομάδα αρκετούς νέους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Ετσι στο παρκέ εμφανίστηκαν παίκτες που δεν παίζουν συχνά όπως ο Κουτίρ, ο Αμινί, ο Νουντογκμπεσί και ο Μονκαντά ενώ από τους πιο… βασικούς έπαιξαν αρκετά λεπτά ο Γιοάν Μακουντού (28 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Ματ Στραζέλ (12 πόντοι με 0/10 τρίποντα, 10 ασίστ – όλες της ομάδας του!).

Οι γηπεδούχοι άλλο που δεν ήθελαν και πέτυχαν μια ανέλπιστη νίκη (102-76), πολύτιμη στη μάχη που δίνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αυτή ήταν η όγδοη φετινή ήττα της Μονακό σε 34 ματς, χωρίς όμως αυτό το αποτέλεσμα να επηρεάζει την πρωτιά που έχουν εξασφαλίσει στην κανονική περίοδο.

Στον πάγκο χωρίς να πάρουν ούτε λεπτό συμμετοχής έμειναν οι Ενγκομπό, Ενιαμαλοκί, Ενγκαντού και Βεράντο.