Η απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου απ’ τα συριζαϊκά ψηφοδέλτια, μετά την έκφραση των «προσωπικών του απόψεων» για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ήταν ένα πλήγμα για όλους τους αριστερούς λάτρεις της ποσέτ. Δεν ξέρω, όμως, αν η μεσαία τάξη θα εκτιμήσει την κίνηση. Γιατί ο σύντροφος υπήρξε πάντα πιστός υπηρέτης της κομματικής γραμμής. Ακόμη κι όταν έλεγε πολακιές, δεν ξέφευγε ούτε ίντσα απ΄ αυτή.

Ξύπνημα

Το πιο σκληρό στην πολιτική είναι πως θα πρέπει να ξυπνάει νωρίς, πληροφόρησε το φιλοθέαμον κοινό ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου. Παρ’ όλα αυτά, θα το κάνει γιατί νομίζει ότι θα αξίζει τον κόπο. Εντάξει, ύστερα από τέτοια εξομολόγηση δεν χρειάζεται τίποτε άλλο ο μέσος ψηφοφόρος για να τον σταυρώσει. Εξάλλου, ο συριζαίος υποψήφιος πιθανότατα θα συμφωνεί και με τη γάτα του Σαραμάγκου πως όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για ύπνο. Οπότε, θα φροντίσει να αναπληρώνει όσες χάνει στη Βουλή.

Δηλώσεις

Ο διάλογος ήταν απολαυστικός. Νάσος Ηλιόπουλος: «Εγώ σας λέω ότι δεν έχετε εισπράξει τίποτα». Θόδωρος Σκυλακάκης: «Μα πότε γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις, ξέρετε;». Νάσος Ηλιόπουλος: «Συνεχίστε». Θόδωρος Σκυλακάκης: «Πότε γίνονται, ξέρετε να μου πείτε;». Νάσος Ηλιόπουλος: «Στο τέλος της χρονιάς, αυτό θέλετε να πείτε;». Εγώ στη θέση του φίλτατου αριστερού, πάντως, θα είχα ήδη απολύσει τον λογιστή μου επειδή δεν πήρε καν ένα τηλέφωνο να μου θυμίσει ότι μέχρι 30 Ιουνίου πρέπει να υποβάλω δήλωση.

Φόρα

Προετοίμασε το κοινό ότι δεν πρόκειται να το πει με την απαραίτητη τσαχπινιά. Αλλά το είπε. «Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα», αναφώνησε ο Κώστας Μπακογιάννης, καλώντας στο βήμα της προεκλογικής της συγκέντρωσης στα Χανιά τη μητέρα του. Οφείλει να του αναγνωρίσει κανείς ότι προσπάθησε να φέρει λίγη απ΄ τη λάμψη του Μπάκιγχαμ στην εγχώρια πολιτική σκηνή – αφού μόνο στις δυναστείες οι διάδοχοι μιλούν για τους γονείς τους σε events προς τιμήν τους. Απλά, μεταξύ μας, την έφερε απ΄ το Μπάκιγχαμ του βουνού.