Μία ανάσα από ακόμη έναν τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης στο τελευταίο οκτάλεπτο νίκησε χθες με 12-5 τη Βουλιαγμένη στον Λαιμό, στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Α1 πόλο γυναικών και έκανε το 2-0 στη σειρά. Πλέον οι Ερυθρόλευκες βρίσκονται μία νίκη μακριά από το 10ο διαδοχικό τους πρωτάθλημα, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν αύριο στον Πειραιά (20/5, 17.30).

Το ματς ήταν ντέρμπι για τρεις περιόδους, με τον ΝΟΒ να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 1-0, είχε ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω να αυξήσει το προβάδισμά της, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε κι όταν ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 3-1, χάρη σε δύο διαδοχικά γκολ της Βάσως Πλευρίτου. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 3-3 με Τανκέεβα και Ελληνιάδη, πριν η Βάσω Πλευρίτου κάνει το 3-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η ισορροπία παρέμενε μέχρι το 5-6 στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου όταν ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και με εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση έτρεξε σερί 6-0 φτάνοντας άνετα στη νίκη με 12-5. Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 1-2, 1-6.

Βουλιαγμένη (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ριτζ 3, Τανκέεβα 1, Βιδάλη, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.