Ο Αντώνης Σύκαρης εκτός από κορυφαίος αλπινιστής ήταν και έμπειρος μαραθωνοδρόμος. Και σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς που τρέχουμε ως επί το πλείστον στον δρόμο ή στο ταρτάν, εκείνος ήθελε πάντα να βρίσκεται στη φύση. Ετσι έκανε τις δρομικές του προπονήσεις στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου.

Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από τον θάνατό του στις 12 Απριλίου 2022 στα Ιμαλάια· λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Ντουαλαγκίρι. Ετσι, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 8 π.μ., ο Δήμος Διονύσου τιμώντας τη μνήμη του διοργανώνει τον «Συκάρειο Δρόμο» στην περιοχή του Κρυονερίου προς τη Βαρυμπόμπη. Θα πραγματοποιηθούν 2 δρομικοί αγώνες σε χωμάτινη διαδρομή με απόσταση 12 χλμ. για όσους αγαπούν το τρέξιμο στο βουνό και 5 χλμ. για όσους απλά θέλουν να περπατήσουν στη φύση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στην πύλη της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου.

Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου, θα κινηθεί στην αγαπημένη χωμάτινη διαδρομή του Αντώνη Συκάρη, όταν έκανε την προετοιμασία του πριν φύγει για τα βουνά των Ιμαλαΐων.

*      Για πληροφορίες σχετικά με τις δύο διαδρομές (χάρτες, όροι συμμετοχής, παροχές κ.λπ.) και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.myrace.gr/event/5620/registrations.html