Οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την κουβέντα. Η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά επέμεινε πως οι παίκτες πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες καμπάνιες και συμβούλευσε τις ομάδες να επιβάλουν ποινές σε όσους δεν πειθαρχούν. Η γαλλική ομοσπονδία συνέστησε στις ομάδες να αντιμετωπίσουν το ευαίσθητο ζήτημα με διάλογο και εκπαίδευση παρά με τιμωρίες. Τη συμβουλή της ακολούθησε η Γκινγκάμπ με την περίπτωση του Σενεγαλέζου Ντοματιέν Γκομίς που επίσης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην καμπάνια.

Ο πρόεδρος του κλαμπ Φρεντ Λε Γκραντ συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή την Τρίτη και του εξήγησε πως η προσπάθεια της Λίγκας έχει στόχο την καταπολέμηση κάθε είδους διάκρισης και δεν περιορίζεται μόνο στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Stonewall, οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ διακρίνει μέσα από την αντιπαράθεση τον λόγο που οι εκστρατείες κατά της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικές. Παρατήρησε ωστόσο πως στα τελευταία πέντε χρόνια το ποσοστό των φιλάθλων που πιστεύουν ότι τα ομοφοβικά σχόλια στον αθλητισμό είναι αποδεκτά έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό – από το 25% που ήταν το 2017 στο 14% το 2022.