«Τα μηνύματα που έστειλε το εκλογικό σώμα ήταν πολλά. Αν μου επιτρέπετε, νομίζω ότι έστειλε κι ένα σε εσάς. Πρέπει να σταματήσετε να προβάλλετε μέσα από τις σελίδες σας ανθρώπους του παλαιού κομματικού συστήματος, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν στις φετινές κάλπες. Να πάρετε τα εκλογικά αποτελέσματα ως αφορμή για να δώσετε λόγο σε νέους πολιτικούς, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε πολλές περιπτώσεις πρώτοι σε σταυρούς στις περιφέρειές τους», έγραψε στη στήλη ο Β.Μ.

Η παρατήρηση του αναγνώστη για την εντολή ανανέωσης που έδωσαν σε πολλές εκλογικές περιφέρειες και αρκετά κόμματα οι ψηφοφόροι είναι απόλυτα σωστή. «ΤΑ ΝΕΑ», βέβαια, έχουν πρώτα φιλοξενήσει στις σελίδες τους πολλούς από τους εκλεγμένους στους οποίους αναφέρεται. Και σκοπεύουν να συνεχίσουν να τους προσφέρουν ένα δημόσιο βήμα προκειμένου εκείνοι να παρουσιάζουν όσο πιο αναλυτικά επιτρέπει ο πεπερασμένος χώρος μιας ημερήσιας έκδοσης τις θέσεις τους.

Παρ’ όλα αυτά, μια εφημερίδα που πιστεύει στην ύψιστη αξία της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών δεν θα μπορούσε να αποκλείσει κανέναν. Γι΄ αυτό «ΤΑ ΝΕΑ» δεν θα πάψουν να φιλοξενούν τοποθετήσεις υποψηφίων οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν στην προχθεσινή εθνική αναμέτρηση. Η δημοκρατία μας γίνεται πάντα πλουσιότερη όταν δεν αποκλείει καμία γνώμη. Το ίδιο ισχύει και για τα φύλλα των εντύπων.