Ηταν από τους πρώτους που μαστίγωσαν το κόμμα τους. Η αυτοκριτική του Γιώργου Τσίπρα, όμως, μάλλον δεν άρεσε σε συντρόφους του. Και κάπως έτσι άρχισε να κυκλοφορεί η υπενθύμιση πως ήταν από εκείνους που είχαν ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης ηττημένων αν βγαίνουν τα νούμερα – θέση που πολλοί λένε τώρα ότι κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Περνάνε καλά εκεί στην Κουμουνδούρου κι αυτό βγαίνει στον κόσμο. Αν συνεχίσουν έτσι, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα τους κερνάει ρακές το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Εντολή

Σύμφωνα με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, «ο Τσίπρας πήρε προσωπικά την εντολή από το 20% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ». Εξ ου και ως αναλυτής διακρίνει τον κίνδυνο στην επόμενη κάλπη «να μην πειστούν οι πολίτες ότι ο Τσίπρας θα είναι και μετά για την εφαρμογή της εντολής να τα αλλάξει όλα». Λίγοι διαφωνούν ότι ο μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν αρχηγός του. Ωστόσο, πολλοί νεοφώτιστοι αριστεροί ξεχνούν πως αρέσει κανείς στους ανθρώπους όταν είναι κάτι, κατά προτίμηση αυτό που είναι κι οι ίδιοι.

Δημοσκόποι

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρατήρησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε μέσα στην παγίδα που έστησε για τους δημοσκόπους. Οντως. Και μάλιστα έπεσε με πάταγο. Γι’ αυτό οι απανταχού φαν του Ραγκούση, που έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση των δημοσκόπων το βράδυ της εκλογικής Κυριακής, αναρωτιούνται πώς του φάνηκε που βρέθηκε στη θέση του συριζαίου που τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει.

Καβγάς

Εντάξει, το νούμερο ένα θέμα της επόμενης των εκλογών ημέρας είναι τι θα γίνει στην Κεντροαριστερά. Αλλά όποιος χρειάζεται ένα διάλειμμα από τα σοβαρά μπορεί να δει και τον καβγά του Κυριάκου Βελόπουλου με το κόμμα Νίκη για τις ψήφους του χριστεπώνυμου, αντιεμβολιαστικού πλήθους. Εξάλλου, τώρα πια έχουμε την άνεση να παρακολουθούμε τον συγκεκριμένο χώρο όπως βλέπει κανείς ένα b-movie θρίλερ: χωρίς να νιώθει φόβο αλλά εντοπίζοντας όλες τις φθήνιες της παραγωγής.