Απόγευμα για να καμαρώνεις το χθεσινό στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργάνωσε το τουρνουά Youth Football Tournament, με τη συμμετοχή 40 παιδιών ηλικίας 15-17 ετών. Προτάσσοντας την κοινωνική ευθύνη της ΠΑΕ και με αναγνωρισμένο το κοινωνικό του έργο, ο Ολυμπιακός ανέλαβε μια ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία, ανοίγοντας επί της ουσίας έναν νέο κύκλο ουσιαστικής προσφοράς. Με το ποδόσφαιρο να είναι μόνο η αφορμή. «Είναι δεδομένη η επιθυμία του προέδρου μας, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την έμπρακτη υποστήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη και δη των παιδιών. Θεωρούμε ως Ολυμπιακός πως μέσω του αθλητισμού είναι ευκολότερη η ένταξη αυτών των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως η ευημερία τους» εξήγησε ο διευθυντής εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό, τον πρόεδρό του τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και όσους στέκονται στο πλευρό μας σε αυτήν τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια» συμπλήρωσε η βουλευτής και μέχρι πρότινος υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Το «παρών» στο τουρνουά έδωσαν η πρέσβης της Αυστρίας Ερμίν Ποπεγιέ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Unicef στην Ελλάδα Ασπασία Πλακαντωνάκη, η Head of mission EUAA στην Ελλάδα Τζετ Κρίστιανσεν, η Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου και η Μαρία Δρίτσα από την Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και η προϊσταμένη Μονάδας Ενταξης και Υποστήριξης Γκέλη Αρώνη. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν εκεί και τα μέλη του ECA από ομάδες της Ευρώπης (Ιντερ, Ρέιντζερς, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας κ.λπ.) που βρίσκονται στην Ελλάδα για την παρακολούθηση σεμιναρίου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη αναφορικά με τη λειτουργία της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Ατομικό ο Φορτούνης

Από χθες πίσω στον Ρέντη ο Κώστας Φορτούνης. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, δύο εβδομάδες μετά το τέλος της σεζόν ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων προκειμένου να είναι έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας.

Στο μεταξύ χθες βράδυ αναμενόταν στην Ελλάδα και ο Αντόνιο Κορδόν. Ο νέος αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων που βρισκόταν στην Ισπανία και σε συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές.