Το μεγαλοπρεπές SUV ατενίζει το μέλλον της υβριδικής εποχής και ποντάρει στις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Volkswagen προχωράει σε αλλαγή φρουράς σε ένα μοντέλο που έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό στην κατηγορία των SUV με πολυτελή χαρακτηριστικά. Iστορικά το Touareg είχε παρουσιαστεί το 2002 έχοντας ιδιαίτερα μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το Touareg διατηρεί το DNA του πρώτου ως προς τη σύσταση, την άνεση και τον πολυσχιδή χαρακτήρα του σε επίπεδο εξοπλισμού όπως οι ανάγκες της εποχή του δίνουν τις επιταγές της νέας τεχνολογίας σε επίπεδο συνδεσιμότητας και υβριδικής σύστασης, κάτω από το καπό του. Αρχικά, η ανανεωμένη πλέον εκδοχή του φέρει νέο σύστημα φωτισμού με την τεχνολογία IQ.LIGHT HD matrix που ως στόχο έχει να μην ενοχλεί τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς. Εκτός από τη φρεσκαρισμένη εμφάνισή του, το νέο μοντέλο γίνεται πιο άνετο στον δρόμο χάρη στην αναβαθμισμένη ανάρτησή του! Συγκεκριμένα, διατίθεται με καινοτόμες τεχνολογίες ανάρτησης, όπως ενεργή αντιστάθμιση ανατροπής (active roll compensation) και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Στο εσωτερικό του όλες οι πληροφορίες προβάλλονται στο Innovision Cockpit, που αποτελείται από το Digital Cockpit και το high-end σύστημα ψυχαγωγίας Discover Pro Max. Σημαντικές και οι εφαρμογές που προσφέρει όπως ο στάνταρ φωνητικός έλεγχος αλλά και οι υποδοχές USB-C που επιτρέπουν σημαντικά ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet ή φορητούς υπολογιστές.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ. Πληθωρικό είναι και σε συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Travel Assist 3 (υποβοηθούμενη οδήγηση μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα), στοιχείο που εισάγει το γερμανικό μοντέλο στον κόσμο την ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το παρκάρισμα γίνεται ακόμη πιο εύκολο με το Park Assist Plus με τηλεχειριστήριο για αυτόματη οδήγηση εντός και εκτός θέσεων στάθμευσης, ενώ ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία στάθμευσης ακόμη και ευρισκόμενος έξω από το όχημα κ.ά. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ ή plug-in υβριδικού. Ειδικότερα, η Touareg R eHybrid είναι και η κορυφή στην γκάμα του, με το πιο ισχυρό κινητήριο σύστημα: βενζινοκινητήρα V6 και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση συστήματος 462 ίππων. Το Touareg θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τέλος του 2023, στην έκδοση Elegance με δύο κινητήρες diesel και plug in, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η τιμή του.