Ο Μέσι αποφάσισε MLS. Αποφάσισε να ακολουθήσει το american dream, να υπογράψει στην Ιντερ Μαϊάμι και να δεχτεί μια πρόταση που θα του αποφέρει πολλά. Η Αdidas και η Apple θα συνεισφέρουν στο συμβόλαιο, η λίγκα είναι έτοιμη να του προσφέρει μετοχές ομάδας όπως συνέβη και με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και οι φίλοι της Μπαρτσελόνα έμειναν με την… όρεξη. Οπως είχαν μείνει και τον καιρό που ο Μέσι άφηνε την ομάδα τους για να πάει στο Παρίσι. Ο Μέσι την ξεκάθαρη επιλογή του έκανε και στις δύο περιπτώσεις. Πολλά χρήματα και νέα κίνητρα. Στο Παρίσι ήταν διαφορετικά, στην Αμερική είναι κάτι άλλο. Αλλά στο τέλος της ημέρας ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και την οικογένειά του. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Αργεντινό για τις αποφάσεις του.

Αν κάτι έκανε λάθος και στις δύο περιπτώσεις, ίσως αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως κατηγορεί άλλους για κάτι που εκείνος αποφάσισε. «Ηθελα να μείνω στην Μπαρτσελόνα, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να φύγω», είχε πει φεύγοντας για το Παρίσι. «Ηθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, αλλά κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν», είπε στη συνέντευξη στην οποία έκανε γνωστή την επόμενη ομάδα του. Ακόμα και αν είχε δίκιο και τις δύο φορές που έκανε την ίδια δήλωση, πόσοι μπορούν να πειστούν απ’ αυτό; Κάποιες φορές αρκεί η σιωπή για να πείσεις τον άλλον για τις προθέσεις σου. Ο Μέσι αποφάσισε να τη σπάσει και να κατηγορήσει άλλους, θέλοντας να πετάξει από πάνω του πιθανόν την ταμπέλα του… φιλοχρήματου. Δεν το έχει ανάγκη.

Κανένα ποδοσφαιρικό είδωλο δεν έχασε κοινό και τη λατρεία του κόσμου επειδή αποφάσισε με βάση την τσέπη του και όχι την καρδιά του, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτές είναι το να επιλέξει κάποιος να φύγει από έναν σύλλογο για «αιώνιο» αντίπαλο. Συνέβη στο παρελθόν και πάντα θα συμβαίνει αν ένας αθλητής περνά τη λεγόμενη «κόκκινη γραμμή». Μάλλον πρόσκαιρα. Αλλά με τον καιρό οι πληγές, η κάθε πληγή, είναι κάτι που γιατρεύεται. Ο Μέσι θα λατρεύεται πλέον και στην Αμερική και το «γιατί» αποφάσισε να παίξει εκεί έχει μικρή σημασία. Είναι φανερό πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να… μιλάει στο γήπεδο. Το κάνει καλύτερα από τους πάντες.