Η αλήθεια είναι πως δεν αποτέλεσε… έκπληξη. Προηγείται η φήμη της ομάδας Κ-17 του Ολυμπιακού σε αυτή την αγωνιστική σεζόν. Διόλου παράξενο λοιπόν η 2-0 εύκολη επικράτηση στον χθεσινό ημιτελικό του final four που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό. Το αποτέλεσμα που εξασφάλισε στους πιτσιρικάδες του Δημήτρη Μαυρογενίδη το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (17.00). Καμιά φορά όμως είναι άλλο να ακούς και άλλο να βλέπεις τα πρώτα χνάρια μιας καταπληκτικής γενιάς για την οποία ο Ρέντης καμαρώνει. Εκείνη που με σήμα κατατεθέν τον αρχηγό Χρήστο Μουζακίτη και βαρύ πυροβολικό τον γιο τού Θανάση Κωστούλα, Χαράλαμπο, έκανε χθες επίδειξη δύναμης απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Εληξε 2-0 με τους δύο άσους μάλιστα να πετυχαίνουν από ένα γκολ (με πέναλτι ο Μουζακίτης στο 45’+3′, με πλασέ και πανηγυρισμό α λα… Ελ Αραμπί ο Κωστούλας στο 82′). Θα μπορούσε εύκολα το σκορ να είναι… διπλάσιο. Ενας μικρός ποδοσφαιρικός μονόλογος, που δεν είχε μόνο όμορφες πάσες, κατοχή μπάλας και ένα σωρό επιθέσεις. Είχε και κάτι για το οποίο ο Δημήτρης Μαυρογενίδης πανηγύρισε σαν… τρόπαιο. Στο 36′, ο Θωμάς Μαγής του Αρη τραυματίστηκε και ενώ ο Χρήστος Λίγδας έφευγε με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην επίθεση για γκολ, προτίμησε να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλό του, παρά να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που ανοιγόταν μπροστά του. «Μπορεί να έκανε εντύπωση, αλλά για εμάς δεν είναι παράξενο. Είμαι 26 χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν θα αλλάξω ποτέ σε συμπεριφορά και χαρακτήρα. Αυτό θέλω και από τα παιδιά και αυτό θα ζητάω όσο είμαι στον σύλλογο» καμάρωνε ο έλληνας τεχνικός στο φινάλε. «Αυτές είναι οι αξίες της ομάδας. Αυτό πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ετσι έχουμε μάθει και πρέπει όλοι να είμαστε ταπεινοί» πρόσθεσε πλάι του ο μικρός Χρήστος Λίγδας, ολοκληρώνοντας ένα άψογο ποδοσφαιρικό απόγευμα.

Αρης: Κουτρουλίδης, Πείτσης, Καραγκεβρούβης (64′ Ρούτσης), Μαγής (39′ Σεβαστίδης), Κούλα (76′ Σιταράς), Κουκίδης, Χαρούπας (76′ Τότσικας), Χατζόπουλος, Καραμανλής (64′ Γεωργίου), Δημητρακόπουλος, Βέργας.

Ολυμπιακός: Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Μουζακίτης, Λίγδας (62′ Δαρβίρας), Λιατσικούρας (85′ Κτένας), Κωστούλας (85′ Σούφκας), Τουφάκης (85′ Πλειώνης), Πνευμονίδης (77′ Φίλης).

Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 στο Πανθεσσαλικό στον άλλο ημιτελικό. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε στο 57′ ο Καλαϊτσίδης με κεφαλιά ενώ η Ενωση ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούσιου στο 74′ με δύο κίτρινες.