Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι ο παίκτης στον οποίον στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους οι Πολίτες για να στεφθούν για πρώτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης. Με μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα φέτος και 12 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί το σούπερ όπλο του Πεπ, έστω κι αν δεν έχει βρει δίχτυα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, κάτι που είχε να συμβεί ξανά πριν από δύο χρόνια.  

Ο παίκτης που πιθανότατα θα αναλάβει το Mission Impossible είναι ο Αλεσάντρο Μπαστόνι. Ο 24χρονος ιταλός αμυντικός βλέπει από το πρωί μέχρι το βράδυ τον τρόπο με τον οποίον εξουδετέρωσε τον Νορβηγό ο Ρούντιγκερ, στο πρώτο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Δεν θεωρείται βέβαια και το ευαγγέλιο της ποδοσφαιρικής ορθοδοξίας, αλλά η δουλειά έγινε.

Aργεντίνικο alter ego

Ο Μπαστόνι είπε μια ωραία ατάκα όταν ρωτήθηκε αν φοβάται τους παίκτες της Σίτι. «Φοβάμαι τους δολοφόνους, τους κλέφτες, όχι παιδιά της ηλικίας μου».  

Απέναντι στον Χάαλαντ η Ιντερ έχει να αντιπαρατάξει τον Μαρτίνες. Ο Αργεντινός μπορεί να γίνει ο δέκατος παίκτης που κατακτά την ίδια σεζόν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί και για τον συμπαίκτη του στην Αλμπισελέστε Χούλιαν Αλβαρες. Οι παίκτες που στο παρελθόν είχαν πετύχει αυτή την κορυφαία επίδοση ήταν οι έξι της Μπάγερν, Μάιερ, Μπράιτνερ, Σβάρτσενμπεκ, Μπεκενμπάουερ, Γκερντ Μίλερ και Ούλι Χένες το 1974, ο Κριστιάν Καρεμπέ το 1998 με τη Γαλλία και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρομπέρτο Κάρλος το 2002 με τη Ρεάλ και τη Βραζιλία και το 2018 ο Βαράν με τη Γαλλία και τη Ρεάλ.

Ο Ιντζάγκι δεν έχει καταλήξει αν ο παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες θα είναι ο Λουκάκο ή ο γερο-Τζέκο. Για τον τελευταίο θα είναι ιδιαίτερη στιγμή όταν θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από το 2011 μέχρι το 2016 και τη βοήθησε να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος το 2012, ύστερα από 44 χρόνια. Αν ο 37χρονος Βόσνιος πετύχει γκολ θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα έχει σκοράρει σε τελικό παίρνοντας το ρεκόρ από τον Πάολο Μαλντίνι. Ο Ιταλός είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο λεπτό του τελικού του 2005, επίσης στο «Ατατούρκ», σε ηλικία 36 ετών και 333 ημερών.