«Τα δάκρυα των πρωταθλητών» έγραφε με «ξύλινα» γράμματα στο πρωτοσέλιδό της «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ» έχοντας στα δεξιά της τη φωτογραφία του δακρυσμένου Λαουτάρο Μαρτίνες.

Η Ιντερ δεν ήταν τελικά η εύκολη λεία στα δόντια της Μάντσεστερ Σίτι όπως είχαν προβλέψει «ειδικοί», μοντέλα ανάλυσης και γραφεία στοιχημάτων. Μπορεί να χαρακτηριστεί και άτυχη αφού είχε περισσότερες χαμένες κλασικές ευκαιρίες για τις οποίες δεν ευθύνονται μόνο οι παίκτες της.

Οι πολυάριθμοι φίλοι της εκτίμησαν την προσπάθεια των παικτών του Ιντζάγκι και τους αποθέωσαν τόσο στο «Ατατούρκ» όσο και στο αεροδρόμιο «Μαλπένσα» κατά την επιστροφή τους από την Κωνσταντινούπολη στις 5.30 το πρωί της Κυριακής.

Η Ιντερ προδόθηκε εκ των έσω καθώς τρεις από τους παίκτες της που μπορούν να ανατρέψουν καταστάσεις, οι Μαρτίνες, Λουκάκου και Τσαλχάνογλου, είχαν τη χειρότερη απόδοση.

Ο Ιντζάγκι αρνήθηκε να στοχοποιήσει παίκτες και τους στήριξε μέχρι τελευταίας ρανίδας περηφάνιας του.

«Εδειξαν σε όλο τον κόσμο πόσο καλά μπορούν να σταθούν απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, μια ομάδα που όλοι γνωρίζουν την ποιότητά της. Αγκάλιασα έναν έναν τους παίκτες μου καθώς ήταν εκπληκτικοί, όπως και οι φίλαθλοί μας που άξιζαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζω όμως να είναι χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε».

Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο ίσως ήταν ο πιο άτυχος της βραδιάς αφού σε δύο κεφαλιές που επιχείρησε στην ίδια φάση, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα πόδια του Λουκάκου κι ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα της Σίτι.

«Αυτό που απέμεινε είναι πολύ απογοήτευση γιατί παίξαμε επί ίσοις όροις τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά χάσαμε το πιο σημαντικό παιχνίδι. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα και όταν δέχεσαι γκολ αλλάζει όλος ο τελικός. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου γιατί δώσαμε το 120 τοις εκατό».

Η Ιντερ θα βρεθεί σε μεταβατικό στάδιο καθώς λήγει το συμβόλαιο του Τζέκο, ο Λουκάκου πιθανόν να επιστρέψει στην Τσέλσι, ενώ ο Λαουτάρο Μαρτίνες αποτελεί στόχο των πλουσιότερων ομάδων.