Μέχρι πριν από λίγες μέρες όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ πάει για ολικό λίφτινγκ στη γραμμή κρούσης του. Ο Νέλσον Ολιβέιρα αποχώρησε με το τέλος της σεζόν ολοκληρώνοντας την απογοητευτική του παρουσία στην Τούμπα, ενώ το ίδιο φαινόταν πως θα συμβεί και με τον Μπράντον Τόμας αφού οι οικονομικές απαιτήσεις του ισπανού φορ για να υπογράψει νέο συμβόλαιο είχαν κριθεί υπερβολικές από τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε όμως ανατροπή, αφού τα τελευταία 24ωρα υπήρξε επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών οι οποίες έφτασαν σε συμφωνία για συμβόλαιο δύο ετών, με τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή να χαμηλώνουν αρκετά σε σχέση με όσα ζητούσε αρχικά.

Ο ΠΑΟΚ έβλεπε με καλό μάτι την επιστροφή του Μίκαελ Κρμέντσικ τον οποίο προόριζε για αναπληρωματική λύση, πίσω από τον φορ που θα αποκτήσει για βασικό. Ο Τσέχος όμως έκλεισε στον Απόλλωνα Λεμεσού κι έτσι οι Ασπρόμαυροι στράφηκαν στη λύση Τόμας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να πάει στην προετοιμασία χωρίς να έχει κανέναν φορ, γι’ αυτό και «έτρεξαν» οι διαδικασίες για τον Τόμας ο οποίος ήταν εξάλλου πέρσι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις με 12 γκολ. Εκτίμηση προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή υπάρχει, όπως και η γνώση ότι οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες. Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ θα ρίξει τώρα το βάρος στον βασικό του φορ για τον οποίο φαίνεται διατεθειμένος να κάνει και οικονομική υπέρβαση, δίνοντας μέχρι ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οσον αφορά στους επιθετικούς, αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει ούτε τον Στέφανο Τζίμα ο οποίος θα βρίσκεται στην Εθνική νέων για το Euro 2023. Oπότε καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Λουτσέσκου ήθελε να έχει τον Τόμας διαθέσιμο άμεσα αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να δουλέψει.

Τέλος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο αθλητικός διευθυντής της Στέαουα Βουκουρεστίου, Μιχάι Στόικα, ο ΠΑΟΚ θα δώσει φιλικό αγώνα κόντρα στον ρουμάνικο σύλλογο στις 5 Ιουλίου επί ολλανδικού εδάφους. Υπενθυμίζεται πως οι Ασπρόμαυροι θα πραγματοποιήσουν στο Τέχελεν της Ολλανδίας το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους ενώ εντός των ημερών αναμένεται να  «κλείσει» και το πρόγραμμα των υπόλοιπων φιλικών αναμετρήσεων. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 27 Ιουλίου και η ρεβάνς για την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Η κλήρωση από την οποία ο Δικέφαλος θα μάθει τον αντίπαλό του γι’ αυτή τη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου.