Είναι αρκετά 24ωρα στα

μέρη μας. Εχει εμφανιστεί στα γήπεδα, εκεί όπου διεξάγονται οι τελικοί της Α1 του μπάσκετ. Χειροκροτήθηκε.

Αποθεώθηκε. Ταυτόχρονα, όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα πρωινά πάντα φροντίζει να εντάσσει στο πρόγραμμά του το εξής: σκληρές προπονήσεις.

Ιδρώνει. Παλεύει. Κουράζεται. Ωστε την επόμενη σεζόν να είναι «αυτός που πρέπει», να δικαιώσει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του ΝΒΑ και γιατί όχι, να διεκδικήσει ακόμη ένα δαχτυλίδι.  

Ο Greek Freak «ανέβασε» χθες μία σειρά από φωτογραφίες από την προπόνηση που έκανε στο ΟΑΚΑ και στις οποίες φαίνεται να… τα δίνει όλα,

να… λιώνει στο γυμναστήριο. «Χτίζω για τα παιδιά μου, δεν θα τα παρατήσω», έγραψε ο Αντετοκούνμπο.

Ναι, τα αγαθά κόποις κτώνται. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει μαθήματα (αθλητικής) ζωής. Είτε μέσω των μηνυμάτων και των κατά καιρούς δηλώσεων που κάνει, είτε με τις κινήσεις του έξω από τις γραμμές ενός μπασκετικού γηπέδου. Στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύει το «πώς και γιατί γεννιέται ένας πρωταθλητής». Πώς, δηλαδή, κάποιος μένει στο υψηλότερο επίπεδο και θέτει διαρκώς νέους στόχους. Δεν επαναπαύεται.

Λέει «ναι» στις διακοπές, αλλά ταυτόχρονα μένει ενεργός και πασχίζει να φτιάξει παραπάνω το σώμα του, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.

Κοινώς, δεν επαναπαύεται στις δάφνες που ήδη έχει κατακτήσει αλλά ανοίγει τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Κοιτά μόνο μπροστά και τον τρόπο που θα κατακτήσει νέους στόχους. Ανοιχτοί ορίζοντες το σύνθημά του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ένα πρότυπο για όλους. Για τα νέα παιδιά που επιλέγουν την όποια διαδρομή στη ζωή τους.

Ολους όσοι αντιλαμβάνονται πως μόνο με συνέπεια και αφοσίωση μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.