Στην τελική ευθεία για τον αυριανό 4ο τελικό του πρωταθλήματος μπαίνουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Και ουσιαστικά ο Χρήστος Σερέλης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα γνωρίζουν απόψε σε μεγάλο βαθμό το εάν θα έχουν απόντες.

Ο Ματέους Πονίτκα δεν προπονήθηκε χθες και έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του στον 3ο τελικό στο ΣΕΦ για να προστατευθεί. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο παρκέ για τον μεγάλο αγώνα, ο οποίος για τον Παναθηναϊκό έχει χαρακτήρα παιχνιδιού χωρίς αύριο. Ο Μάριους Γκριγκόνις δεν έχει κανένα πρόβλημα από τον προσωρινό τραυματισμό του μέσα στο παιχνίδι (άλλωστε ξαναμπήκε αργότερα) και υπολογίζεται κανονικά.

Από πλευράς Ερυθρολεύκων η προπόνηση έγινε χθες χωρίς τους Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ. Ο πρώτος έχει θλάση πρώτου βαθμού στη δεξιά γάμπα και η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Οσο για τον Βεζένκοφ, έχει οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο από τον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε να πάρει χρόνο συμμετοχής στον τρίτο τελικό και λογικά θα πάρει και χρόνο συμμετοχής και αύριο. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γκραν Κανάρια Σιτάπχα Σαβάν, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να μη συμμετάσχει η ομάδα στην Ευρωλίγκα. «Είναι μία πράξη υπευθυνότητας. Ηταν αδύνατον να ανεβάσουμε τόσο πολύ το κόστος, καθώς χρειαζόμαστε μόνο για τις πτήσεις τσάρτερ πάνω από 2.000.000 ευρώ ενώ τα έσοδα δεν είναι το ίδιο ανθηρά από τον κουμπαρά για τις ομάδες που δεν έχουν άδεια τύπου Α». Πιθανότατα τη θέση της θα πάρει η Βαλένθια.

Ο Προμηθέας Πάτρας, τέλος, δήλωσε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου θα είναι οι νέες ελληνικές συμμετοχές στην εν λόγω διοργάνωση.

Γ.Λ.