Ενας τραυματισμός του Ιωαννίδη, του φορ του ΠΑΟ που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ισχίο από τη χθεσινή προπόνηση, έφερε στην εθνική ομάδα τον παίκτη που ο αποκλεισμός του είχε… σηκώσει αρκετή σκόνη: τον Τάσο Δουβίκα. Ο Πογέτ ενημέρωσε τον πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος πως θα ενταχθεί στην ομάδα ενόψει των δύο πρώτων αγώνων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κρας τεστ

Να θυμίσουμε πως το ματς το βράδυ της Παρασκευής θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως και το προ μηνών φιλικό με τη Λιθουανία.

Αλλά σύγκριση εκείνου του φιλικού με το  επίσημο δεν μπορεί να γίνει. Για πολλούς λόγους. Ο πιο βασικός έχει να κάνει με τον κόσμο.

Οχι μόνο τους Ελληνες, αλλά και τους Ιρλανδούς που θα έρθουν στη χώρα μας για να στηρίξουν την εθνική τους ομάδα. Πρόκειται για έναν λαό που ακολουθεί την Εθνική του σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε διοργάνωση. Και η παρουσία τους εδώ προκαλεί… συναγερμό γιατί δεν έχουμε δει αγώνα με οπαδούς και των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει δοκιμαστεί σε τέτοιες συνθήκες.

Ούτε στον περιβάλλοντα χώρο του, ούτε μέσα στις κερκίδες.

Και επί της ουσίας πρόκειται για ένα κρας τεστ και για το μέλλον, που θα έρθουν οπαδοί κι άλλων ομάδων, όχι μόνο εθνικών όταν θα παίζει η Ελλάδα αλλά και συλλόγων, όταν θα αγωνίζεται η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κρας τεστ, που φέρνει προβληματισμό.