Βλέποντας λίγο πώς κύλησε και η προηγούμενη σεζόν όσον αφορά στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά ένα ακόμα πρωτάθλημα και να φτιάχνει πλέον αυτοκρατορία στη χώρα, σκέφτεσαι ποιος θα μπορούσε τα χρόνια που έρχονται να την αντιμετωπίσει. Και παρά το γεγονός πως υπάρχουν και σπουδαίες ομάδες, αλλά και σημαντικοί προπονητές στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι αλήθεια ότι δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει αυτή τη στιγμή αυτόν που θα πλησιάζει στο να απειλήσει την κυριαρχία της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Και ο σημαντικότερος λόγος είναι ο ίδιος ο Πεπ. Εκείνος είναι που κάνει τη διαφορά και εκείνος είναι που έχει χτίσει αυτή την ομάδα η οποία πολλές φορές μοιάζει να παίζει στον… αυτόματο.

Η Λίβέρπουλ έκανε άλματα τα τελευταία χρόνια, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και έγινε για καιρό μια μεγάλη ανταγωνίστρια της Σίτι. Ομως στην πορεία των χρόνων το… έχασε όλο αυτό. Τη σεζόν που πέρασε έβγαλε τον ίσως χειρότερο εαυτό της. Μια σεζόν που εκείνη που ξεπετάχτηκε ήταν η Αρσεναλ, όμως ποιος στ’ αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν αυτή τη στιγμή οι Κανονιέρηδες να πάρουν το πρωτάθλημα από τη Σίτι; Μάλλον ελάχιστοι. Οπως δύσκολα θεωρείται να κυνηγήσει τον τίτλο έως το φινάλε, τουλάχιστον, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά και μεγαλύτερες προσωπικότητες. Οπως τούτη την ώρα δεν μπορεί και η Τσέλσι, η οποία περνάει ακόμα τη μεταβατική περίοδο από την αποχώρηση του Ρόμαν Αμπραμόβιτς στην εποχή Μπόλι. Και ψάχνεται συνεχώς. Κι όσο οι αντίπαλοι συνεχίζουν να ψάχνονται, τόσο η Μάντσεστερ Σίτι προφανώς και θα έχει όνειρα να ανοίγει παραπάνω την ψαλίδα.

Ισως να δούμε άλλον πρωταθλητή όταν θα αποχωρήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα από τη Μάντσεστερ Σίτι για να ακολουθήσει και να κυνηγήσει μια άλλη πρόκληση στην καριέρα του. Αλλά μέχρι τότε κάθε πρωτάθλημα θα ξεκινά με εκείνον και την ομάδα του σε ρόλο μεγάλου φαβορί. Και αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, θα ξεκινά και η ευρωπαϊκή σεζόν με εκείνον και την ομάδα του σε ρόλο φαβορί, από τη στιγμή που έφυγε από πάνω τους το βάρος της παρθενικής κατάκτησης του Champions League.