Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 θα τρέξει φέτος για πέμπτη φορά το Arta Night Run. Οι εκλογές ανάγκασαν τον Σύλλογο Δρομέων Αρτας να μεταφέρουν τον αγώνα που διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ και που είχε αρχικά προγραματιστεί για τις 24 Ιουνίου, ώστε να συμπίπτει με την επέτειο απελευθέρωσης της Αρτας την 25η Ιουνίου 1881.

Το Arta Night Run περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10.800 και 4.900 μ. και δυναμικού βαδίσματος 4.900 μ. με αφετηρία την εκκλησία της Παρηγορήτισσας και τερματισμό την κεντρική πλατεία (Εθνικής Αντίστασης) της πόλης, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, βυζαντινά μνημεία, φυσικά το διάσημο Γιοφύρι της Αρτας και το παραποτάμιο πάρκο την ώρα που ο ήλιος θα δύει.

΄ Εγγραφές στο https://event.athletopia.com/5thartanightrun και διά ζώσης στο κατάστημα Sportshouse (Περιφερειακή οδός Αρτας) και στα γραφεία του συλλόγου δρομέων Αρτας στον λόφο της Περάνθης