Τι σκέφτεται ο ίδιος ο Μπερνάρ για την επόμενη σεζόν; Πρωτίστως και πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή προοπτική. Αν κάτι τον έβαλε πέρσι το καλοκαίρι σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό ήταν εκείνη η ήττα στην Πράγα από τη Σλάβια, που σε μεγάλο ποσοστό έκοβε τον δρόμο των Πράσινων προς τους ευρωπαϊκούς ομίλους. Πείστηκε τελικά λόγω της προοπτικής που γενικότερα είχε ο σύλλογος, αλλά και της κουβέντας που είχε κάνει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και τελικά ανακοινώθηκε σε μια ευρωπαϊκή βραδιά, πριν από το ματς με τη Σλάβια από τα μεγάφωνα της Λεωφόρου. Ο Βραζιλιάνος θέλει φέτος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχει μπροστά του και να παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αλλωστε ήταν και ένας λόγος που αποφάσισε να γυρίσει στην Ευρώπη. Δεν του αρκεί η Ελλάδα.

Οπως δεν του αρκεί και η δεύτερη θέση. Θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός αδίκως δεν έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ και ο ίδιος ξέρει ότι δεν απέδωσε όλα όσα στ’ αλήθεια μπορεί μέσα στο γήπεδο.

Το μυαλό του πάντως είναι μόνο στον Παναθηναϊκό, στις φήμες που τον ήθελαν να γυρίζει στη Βραζιλία απάντησε με άμεση διάψευση και ανυπομονεί να έρθει για να ξεκινήσει την προετοιμασία.