Το ματς της εθνικής ομάδας, Παρασκευή βράδυ, με την Ιρλανδία, ήταν το πρώτο επίσημο της άλλοτε πρωταθλήτριας Ευρώπης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εγκατάσταση, για πρώτη φορά φιλοξένησε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάτι τέτοιο δεν… παίζει. Και ναι μεν έχουν προκύψει ζητήματα ακόμη και στο θέμα της ασφάλειας ή στο πώς συμπεριφέρεται το κοινό, ωστόσο η παρουσία κοντά 2.500 ιρλανδών οπαδών έμοιαζε με δυνατό τεστ.

Τι βαθμό, εντέλει, πήραμε; Οχι καλό. Κάποιες θύρες έμειναν κλειστές, για λόγους είτε αδιευκρίνιστους είτε επειδή οι αρμόδιοι έκριναν πως δεν έπρεπε να ανοίξουν. Πριν από την έναρξη, ένας μίνι πανικός, με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να θέλουν να μπουν αλλά ήταν ανοιχτά ελάχιστα τουρνικέ – δηλαδή όχι όλα όσα θα έπρεπε με βάση τον αριθμό των θυρών. Πότε ανέβηκαν στις εξέδρες; Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Μάλλον αργά με βάση το πλάνο που είχαν στο μυαλό τους. Δεν είναι μυστικό πως έγιναν καταγγελίες από τους ξένους ενώ την όλη κατάσταση καυτηρίασε και ο Τύπος της Ιρλανδίας. Κοντολογίς, η όλη οργάνωση ενός επίσημου αγώνα έφερε στην επιφάνεια αρκετά θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν σύντομα. Για να περνά τον πήχη το γήπεδο που ναι μεν είναι σύγχρονο, αλλά θα ήταν λάθος να κλείνεις τα μάτια όταν κάτι δεν πάει καλά και να το προσπερνάς.

Το ότι δεν φιλοξενεί οπαδούς άλλων ομάδων αλλά μόνο της γηπεδούχου, δεν λύνει το πρόβλημα. Ούτε θα είναι πάντα αυτό το κυρίαρχο στοιχείο των αναμετρήσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κατά συνέπεια, οι υπεύθυνοι που δίνουν την άδεια ή όσοι είναι επικεφαλής του προγραμματισμού, καλό είναι να ξανασκεφθούν τι δεν πήγε σωστά και να το διορθώσουν.