Τρεις τίτλους κατέκτησε εφέτος ο Ολυμπιακός και οι πανηγυρισμοί ήταν κάθε φορά ξεχωριστοί. Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στα «ΝΕΑ» εξηγεί το γιατί ένας αθλητής δεν χορταίνει ποτέ από τα τρόπαια: «Βαριέσαι ποτέ το νέκταρ; Μια φορά αν το δοκιμάσεις σε τρελαίνει και θέλεις ξανά και ξανά. Ετσι είναι και για μας τα τρόπαια, σαν το νέκταρ. Δεν είναι μόνο η γλυκιά γεύση τους.

Είναι η καλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών σου και των κόπων σου αυτοί οι τίτλοι, η δικαίωση της σκληρής δουλειάς».

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, αλλά η εφετινή εξαιρετική χρονιά έχει τη δική της σημασία για τον διεθνή φόργουορντ.

Εχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Πρίντεζη πέρυσι, ο Παπανικολάου ως ο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού είχε τη χαρά να σηκώσει πρώτος κάθε τρόπαιο που κατέκτησε φέτος η ομάδα του.

«Προσωπικά για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και τιμητικό αυτή η θέση. Αν δούμε τα ονόματα στην ιστορία του Ολυμπιακού που έχουν γίνει αρχηγοί αυτής της μεγάλης ομάδας, μόνο σεβασμό τεράστιο μπορεί να νιώσεις. Τεράστια ονόματα και προσωπικότητες έχουν περάσει από αυτή τη θέση και είναι μεγάλη τιμή για μένα και προσπαθώ να τιμώ αυτή τη θέση με την ψυχή μου όσο καλύτερα μπορώ», τόνισε μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Παπανικολάου που έφτασε στο ένα… σουτ (ή μια άμυνα) από το να σηκώσει και ένα  4ο τρόπαιο αυτός της Ευρωλίγκα, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ του το στέρησε.

«Ετσι είναι ο αθλητισμός. Εχουμε πάρει και εμείς ευρωπαϊκό στα 0.7. Ετσι είναι η ζωή. Κάποιες φορές τα βάζεις, κάποιες φορές τα τρως, το θέμα είναι να είσαι συχνά εκεί και να διεκδικείς τίτλους».

Κλίμα και χημεία

Οσο για το αν ο ίδιος θα είναι στη νέα προσπάθεια, με φόντο το Βερολίνο (το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος του μήνα) όπως μας είπε: «Μόλις τελειώσαμε μια επίπονη χρονιά και είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι για την επόμενη. Υπάρχει η θέληση και η διάθεση και έχουμε τον χρόνο να τα πούμε».

Τέλος μίλησε για το κλειδί της επιτυχίας, αλλά και τις καλύτερες στιγμές: «Το κλίμα και η χημεία που έχουμε σαν ομάδα έπαιξε τον βασικό ρόλο όπως και ο κόσμος μας που είναι πάντα δίπλα μας.

Οι εικόνες που μένουν από μια τρομερή χρονιά είναι πολλές. Ομως το μυαλό αυτή τη στιγμή είναι κουρασμένο για να επιλέξει τις κορυφαίες. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος να καθαρίσει και να το δούμε».